Свързани новини

11.09.2009 12:51

Шийлдс иска извиние от България

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Английският хулиган Майкъл Шийлдс, който бе помилван тази седмица, заяви, че иска да получи извинение от българските власти за това, че по неговите думи е "лежал в затвора за престъпление, което не е извършил", информира БГНЕС.


Безочието на 22-годишният гамен стигна до там, че той поиска България да му се извини, че през 2005 г. след солиден пиянски запой се опита да убие българския барман Мартин Георгиев в "Златни Пясъци". Шийлдс освен това иска Великобритания да му се извини официално, че е държала в затвора "морално и технически невинен човек". Той заяви: "Човешко е да се греши! Тези хора обаче трябва да имат честта да се извинят. Гледайки на всички тези случаи през годините, след които след години хора биват освобождавани, аз виждам как тази думичка "съжалявам" обикновено липсва. Едно извинение ще означава много за ме! Прекарах четири години и половина в затвора и минах през целия ад, така че най-малкото, което могат да направят, е да се извинят. Разочарован съм, че има хора в България, които поставят под съмнение моето освобождаване и решението на Джак Строу. Чух, че някои хора питат защо не са видели новите доказателства, които промениха мнението му. Факт обаче е, че ние се опитвахме отчаяно да им ги предоставим. Те ни игнорираха всеки път. Продължаваха да твърдят, че не желаят случаят да бъде гледан отново. Аз исках това да стане. Най-после съм признат за невинен в моята страна, но в крайна сметка искам да премахна това петно от името си. Аз искам те да признаят, че са вкарвали в затвора грешния човек. Аз обаче съм и реалист - съмнявам се честно да ви кажа, че това нещо може да се случи".
Шийлдс, който бе помилван от Кралицата по предложение на Джак Строу, допълни: "Страхувам се, когато мисля за бъдещето си. Не знам какво ще правя. Аз искам нормалния живот на един 22-годишен младеж. Искам да си намеря работа, въпреки че не смятам, че университетът е за мен. От друга страна пък не искам просто да седя и да не правя нищо. Искам от всичко да излезе нещо позитивно. Имах невероятна подкрепа от страна на целия Ливърпул и знам, че известно време хората ще искат да говорят с мен на улицата. Аз обаче искам в най-скоро време цялата шумотевица да утихне и да мога да си излизам навън като обикновен човек. Очаквах да има интерес към мен, но не искам постоянно да чувам името си по телевизията или да гледам мои снимки по вестниците. Не искам да отида на купон след 10 години и хората да дойдат при мен и да попитат - "Ти не беше ли Майкъл Шийлдс, който лежа в затвор в България?". В събота най-вероятно ще отида на мача на Ливърпул с Бърнли. Ще бъде специално нещо за мен да стъпя отново на "Анфийлд". Няма съмнение, че е подкрепям тима, защото от Ливърпул бяха плътно зад мен през цялото това време".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци