Свързани новини

16.02.2012 16:04

Шефката на НЗОК е взела бонус колкото 13,14,15 и 16-а заплата

Видян 2009 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като в сряда първо отрече да е вземала бонус, после призна, че е вземала, ама не 30 000 лв., шефката на НЗОК д-р Нели Нешева сама каза, че е получила 12 156 лв. премия за 2011 година. Нешева обяви, че обмисля да съди сини депутати за клевета.
"Не може да се петни името на един човек. Това е клевета, с цел сензация", смята шефката на здравната каса.


Клевета ли?! Какво безсрамие!



Оказва се, че бонусът е равен на нещо като 4 заплати на Нешева – все едно е взела не 12, а 16 (без малко) месечни възнаграждения през 2011 г.
От НЗОК, защо ли, отказаха да ни дадат информация за месечното възнаграждение на шефката си, ала ние и сами си намерихме. То се равнява, според нормите в държавата за нейния договор на управление на касата, на 3 средни месечни за обществения сектор – сиреч депутатска заплата, но плюс още 35%.
Сумата излиза 3000 лв или по-точно 3280,50 лв. Ако се сметне в средни работни заплати за страната, се равнява на 2944,35. Към тях, според колективния трудов договор в касата, за титлата “доктор” на Нешева се полагат и още 15 лв.
Ако бяха спестени 10-те милиона лева бонуси за служителите в здравното министерство и в касата, можеше да не бъдат затворени 10 от 14-те болници, които фалираха миналата година. Или да се купят така недостигащите нови линейки за цяла България. Или да се направят 2000 бебета инвитро. Или животът на стотици деца да бъде спасен с операции в чужбина.
Другото води до смърт на невинни болни хора – миналата седмица само за 1 ден само в София 9 души намериха смъртта си, докато чакаха спешна помощ. Апропо, най-нископлатените лекари са там, но те премии не са взели.
Напомняме, че по идея на Нели Нешева и Лъчо Мозъка бяха пробутани 2 милиона лева за ваксини, които могат да обрекат хиляди тийнейджърки на безплодие, за което 19’ писа преди месец. В тази афера са намесени солидни бизнес интереси, информираха ГЕРБ-ери, които не одобряват случващото се.
Напомняме също, че по друга важна публикация – за удивителната детска смъртност при трансплантации в Правителствена болница и незаконното извършване на операции там, също си имало обяснение.
Сашо Диков попита защо здравният министър пази от сериозни проверки и наказания директора на клиниката с въпроса: Жена Ви работи ли при д-р Спасов в Правителствена болница или да?!
Напомняме и факта, че при управлението на Нешева и Константинов НЗОК и лекарствената политика на МЗ реално влязоха в системата на Здравния октопод около Софарма, чийто кадър Гергана Павлова е зам. на кюстендилския гинеколог в министерството и надзорник на Нешева в касата.
Ала ще дойде моментът всички те да отговарят...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци