Свързани новини

31.08.2021 14:18

Шефката на Автомагистрали даде поръчка на човека, заради лобирането за когото я уволниха от Автомагистрали

Видян 5168 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата служебна директорка на Автомагистрали Десислава Христова, през 2019 г. уволнена от борда на дружеството при Борисов 3, след като Биволъ извади записа й, на който лобира пред шефа на Поддържане на пътната инфраструктура инж.Михаил Рашков  за „Иван, на който трябва да се даде едно рамо",
"Ванката, тва е, заставам зад неговата сила, заставаш до мене, точен е”, даде първата поръчка от тази власт на .... ИВАН Олегов Павлов, собственик на фирма наречена Сейф конвой ООД със седалище в непознатата софийска местност Мала кория, недалеч от Бучино, за чийто път идеше реч в скандалния запис. Интересно е, че уволненият заради същия запис Рашков, на който Христова е препоръчвала фирмата за пътно строителство и поръчки от АПИ, също е върнат от служебното правителство.

За да бъде щастието пълно, мъжът, с когото Христова живееше на семейни начала - Тодор Стоянов, беше служебен заместник - министър на регионалното развитие и строителството, а тя се кълнеше, че никога не би приела държавен пост, за да няма конфликт на интереси. И двамата са кадри на МРРБ от времето на Лиляна Павлова и ГЕРБ. Той даже заема по нейно време поста директор Държавна собственост, наследен от все още шефа на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов с изтекъл преди повече от година и 5 месеца мандат.

Интересно е, че като зам.-министър Стоянов организира протест срещу Гешев, а колегите от Биволъ се оплакваха, че именно прокуратурата, вместо да разследва по скандалния запис съдържанието на думите на Христова и Рашков като държавни сановници при Борисов 3, се занимава с изясняване кой е автор на записа. Явно са имали подозрения за магистратски чадър през 2019-2020 г., пък сега закриляното семейство да се явява тъй протестиращо, не е ли странно?

"Творческият" път на Десислава Христова изобщо е интересен. През 2015 г. тя е столичен кандидат за районен кмет от АБВ, а през 2017 г. вече е четвърта в депутатска листа на ДПС в София. Тя минава моста, след като не намира по-висока позиция от съветник на парламентарната група, а партията все пак е коалиционен партньор в кабинета Борисов 2 и разполага с вицепремиер, министър, замове, областни управители и други апетитни постове. Момичето на Румен Петков, комуто рисува портрет, става момиче на Сокола с едно класическо писмо, изпълнено с патос и Радини вълнения и знаменито с увода си: "Скъпи г-н Доган, аз ви се доверявам. Душата и сърцето на ДПС ухаят на свежест, на пролет". Всъщност, още от времето на Емел Етем като зам. на Доган и Румен Петков като зам. на Станишев в БСП, на сегашния лидер на АБВ в Движението му викаха "Зетя", т.е. отношенията там са роднински. Явно и все по женска линия, шегуват се политически наблюдатели.

Отстранена от Автомагистрали точно при голямото раздаване на поръчки през 2019 г., за което 19 минути многократно вече писа, Христова се превърна в отявлен протестър през 2020 г. и в тази роля стана чест гост на телевизията на БСП при депутата Симов и в телевизията на Слави Седем-осми. Оказа се боркиня срещу статуквото. Със служебното правителство де факто отстранената тутакси за подозрения в корупция след скандалния запис на Биволъ дама, де юре подала оставка, чийто глас ясно се чува да лобира пред колегата й, сега прави разкрития и захранва комисията по ревизията.


Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 01.09.2021 12:28

    Ми нали ви казах, циганска пачавра срам няма. По тироида ще ги разпознаете.

  • 001 корумпиран слугинаж 01.09.2021 11:40

    От излиянията в писмото си до Доган може да се види какво е падението и слугинажа на висш държавен чиновник, който обслужва схемите на обръчите на фирми на мафията. И тази корумпирана и вредна за обществото женица е на висока държавна заплата и бонуси от тези, които ощятава и работи против тях, сиреч народа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей