Свързани новини

22.07.2015 16:59

Шефът на ФНИ гръмнал приятеля си с личното си оръжие

Видян 2005 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Краси Професора, баща на 3 деца, е убитият от шефа на Фонда за научни изследвания Николай Христов. 55-годишният мъж бил приятел от детинство на Христов и двамата често разпивали заедно.


 


От СДВР потвърдиха, че Христов гръмнал приятеля си с личния си пистолет: „Оръжието, с което е извършено престъплението, е законно притежавано”, поясниха от полицията.


 


Запознати твърдят, че преди това е имал скандал с министъра на образованието Тодор Танев. Отлично информирани източници твърдят, че доверието от Николай Христов е било снето, което го е отчаяло.


 


Председятелят на Изпълнителния съвен на Фонда проф. Венелин Енчев твърди пред БЛИЦ, че днес и пуснал Христов за ноционално издирване, защото не си вдигал телефона и не ходел на работа.


 


Според проф. Енчев арестуваният за убийство управител на фонда Николай Христов ще бъде уволнен от министър Танев: „Такава е процедурата. След това ще се избира негов заместник. Управителят на фонда се назначава от министъра. Надявам се да има консултации и да се намери човек, с когото можем да работим, за да не стане както досега се назначават хора, които, за съжаление, попадат в такива неприятни ситуации”.


 


„От журналисти научих, че при случката има убит човек и т.н. И до мен стигна информация, че първоначално се е говорело за притежание на незаконно оръжие, но сега вече нещата излязоха на светло и се разбра какво е станало”, сподели още проф. Енчев и добави, че няма информация за жертвата.


 


„Танев сега трябва да издаде заповед за неговото уволнение. Това е записано в правилника за работата във фонда. Христов трябва да бъде освободен и да се задвижи процедурата по нов избор. Нямам представа защо се е стигнало до такъв развой и дали случката има нещо общо с работата на Христов във фонда или е битов инцидент. Нямам информация за жертвата, за да коментирам каквото и да било”, разказа още той.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец