Генералният директор на Българския червен кръст Красимир Гигов е превърнал паркомясто в гараж в нарушение на закона, а повече от 3 месеца институциите не смеят да го махнат, след като случаят безспорно е установен
01/02

Свързани новини

29.06.2023 14:32

Шефът на БЧК с незаконен гараж, институциите не смеят да го махнат, докога?

Видян 4279 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният директор на Българския червен кръст Красимир Гигов е превърнал паркомясто в гараж в нарушение на закона, а повече от 3 месеца институциите не смеят да го махнат, след като случаят безспорно е установен.


Казусът на ул. Кюстендил №25 е един от стотици подобни в София, но е показателен, защото е срам както за Червения кръст като международна добротворческа организация, а ние ще се постараем да информираме централата й как е представена в България, така и за органите, които би следвало да следят за законността на строителството и да премахват обекти, които са в противоречие с нормите.


Нещо повече, Район Красно село упорито съдейства на закононарушителя, като дава жокери и на други желаещи да последват „светлия” му пример и също да превърнат в гаражи общи части. От една страна, те определят солидно закрепената решетка като „временен преместваем обект”, от друга се правят, че не забелязват, че противоправно е отцепен общият воден кран, което е съществен риск за сигурността на цялата сграда с 22 апартамента.



Нещо повече, те даже препоръчват „утвърждаване” на беззаконието посредством одобряване от общо събрание. Само че, както отбелязва новият и.д.кмет на района, който е и архитект, сградата не е регистрирана като етажна собственост от една страна, а от друга събранието е невалидно, защото в него не са представени ВСИЧКИ (100%) от собствениците на имоти в сградата. Тоест, всяко подобно решение е абсолютно нелегитимно.


Но общинските служители, противно на кмета си, препоръчват последващо нарушаване на закона на закононарушителя и всички възможни негови последователи, на които е възможно някой да е обещал „джобовете” на покрития паркинг лесно да бъдат превърнати в отделни гаражи, независимо, че такова нещо е незаконно. Това е истински абсурд, но е факт. Писмен. Звучи най-меко казано нелогично, освен, ако няма бизнес логика, разбира се. 19 минути използва случая и ще сезира лично кмета на София и отдела за разследвания в общината, воден от легендарния следовател Ботьо Ботев, които ще изровят истината. Което и ще проследим.


Всъщност, законът предвижда съвсем друг ПРЕДВАРИТЕЛЕН ред за узаконяване на преобразувания в сградите. Но понеже няма как да отговори на изискванията, шефът на БЧК му не е минал по законния ред, а се опитва с решаващата помощ на общински служители да го заобиколи.
19 минути се обърна по използвания от нас за санкция нагледен пример на показно нарушаване на законите с гаража на шефа на БЧК и към главния архиктект на София Здравко Здравков, и към ръководителя на НАГ Румен Тошков. Служителите, изпратени от тях на място бяха категорични за незаконността на видяното.


Но засега има само мълчание официално. Както се казва в телевизиите, очакваме включване. И няма да спрем да следим темата.


Защо? Защото е възможно някой да е помислил, че поради работата си за всички режими е недосегаем. Е, не е. Все пак, нека да напомним, че човекът с гаража Гигов е бил през 80-те ръководител на медицинска бригада, а през 90-те и представител в Африка на наши външнотърговски фирми, а това няма как да е станало без връзка със службите и тяхното одобрение. Впослествие, при Царя и Станишев е главен секретар на Министерството на здравеопазването, даже и след минаването на пенсионна възраст. При Борисов става директор на Националния медицински координационен център, главен секретар, а после и генерален директор на БЧК. При Борисов 3 е върнат като главен секретар на Министерството на здравеопазването на преколнните 75 години. А после става обратно като директор на БЧК и остава до момента, на 80, при всички въртележки във властта.


По казуса има сигнали и за други нередности. Следва!


Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.06.2023 17:54

    БЧК от началото на 90-години беше приватизиран - стана частна фирма, без това да се афишира публично. В царство България БЧК беше държавна институция от изключителна важност . Собственикът на БЧК , наричан нежно управител , или директор е много богат мъж и може ( ако иска ) да си построи гараж на мястото където беше мавзолеят .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак