Свързани новини

09.12.2020 10:32

Шефът на Александровска: Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде

Видян 888 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде. Ще има достатъчно количества за всеки, който пожелае да го направи. Дисциплината е основен наш проблем. Видяхме едни снимки от едни магазини, които го доказват. У българина липсва дисциплина“. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ директорът на „Александровска“ болница проф. Борис Богов.


Той обясни, че ситуацията в последните месеци е тежка и остава такава дори и сега. Според него отварянето на детските градини има медицинско обяснение.


„През октомври „Александровска“ болница е приела 37 пациента с COVID-19, а през ноември те вече са 297. Преминалите за октомври са 560, а тези за ноември – 1560. Наложените мерки са съвсем адекватни и правилни. Към днешна дата поне имаме свободни места в буферните и триажни зони. Това го нямаше преди наложените мерки“, обясни специалистът.


Той добавя, че очакваното намаляване на смъртността ще стане факт след около 14 дни.


„Смъртността в нашата болница за миналата година е около 200 души. Само за средата на октомври и целия ноември тази година имаме 57 случая“, обясни проф. Богов.


Той изрази мнение, че страните около нас са разхлабили мерките заради математическите модели, но се е наложило отново да ги върнат.


„Ваксината не може да е панацея за стопиране на заразата. Това обаче е един голям шанс срещу пандемията. Очакванията са първата седмица на месец януари ваксината да бъде у нас. Хубаво е популярните хора да дадат пример и да се ваксинират“, обясни проф. Богов.


Той добавя, че дори и за екипа му в болницата ваксинирането ще бъде пожелателно. Според него не би било редно някоя компания да задължи персонала си да си постави ваксината.


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.12.2020 10:51

    Докторе,вие май си правите майтап с нас,вие ли първи ще се ваксинирате,ами давайте,ваксинирайте и вашето семейство,щом искате,НО,НЯМА да го направите и знаете ли защо?Защото,много добре знаете,че ваксина за 10 месеца не се прави за човека да е безопастна,а за години.Пак народа вие виновен,той бил недисциплиниран,лош.А като ви вади заплатите,е добър-идиот такъв.Поредния слугинаж,в устите ви само глупости,лъжи и теории на конспирации,щом се появят доказателства против ваксините и самата "пандемия"-К19 .Срам ние от такива като вас.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог