Свързани новини

07.10.2010 09:53

СГС пусна Златко Баретата под домашен арест

Видян 4375 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд освободи Златомир Иванов – Златко Баретата от ареста и му наложи по-леката мярка за неотклонение домашен арест.


Влошеното здравословно състояние на Баретата беше основната мотив на магистратите да променят мярката му за неотклонение от най – тежката задържане под стража в по-лека. В последната си дума преди да чуе определението на съда, Златомир Иванов поиска магистратите да погледнат на него като на нормален човек и да не се съобразяват с това, което биха написали медиите, ако излезе от ареста. Поиска съдът да прецени реалното му здравословно състояние. Заяви още, че в момента не се лекува, пие само билки и e в болнична стая, която му осигурява единствено необходимите хигиенни условия. "Седем месеца съм в една стая с двама души охрана, които се сменят на 12 часа. Те се страхуват да не стане нещо и затова не ми позволяват нищо", каза бившата барета на председателя на съдебния състав съдия Петър Гунчев. Каза, че има нужда от семейството си и да си почине. Припомни и че вече са му направени три операции и ако продължава така, сигурно ще се наложи да му направят и четвърта.


Освен Баретата още 11 души от групата, поискаха по-леки мерки за неотклонение. 9 от тях са с най – тежката мярка, един е с домашен арест и един с парична гаранция. Така само четирима от групата, които са в ареста, не поискаха да бъде изменена мярката им за неотклонение. Съдът обаче наложи по-лека мярка единствено на Баретата. Решението на градския съд на София не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци