22.10.2009 11:22

СГС отложи делото за убийството на ямболската адвокатка

Видян 2036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд отложи за 26 януари 2010 г. делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, предаде БГНЕС.


Причина за това стана фактът, че все още няма решение на съда във Великобритания за екстрадиция на подсъдимата Димитрина Калайджиева. Съдът в Обединеното кралство е заседавал на 9 октомври, но по закон трябва да се произнесе в едномесечен срок, а решението да бъде потвърдено от министъра на правосъдието. Подсъдими по делото са някогашния работодател на убитата Орлин Аврамов и съпруга на Димитрина - Пламен Калайджиев. Днес СГС отмени наложената на Аврамов забрана за напускане на страната, тъй като счете, че с поведението си до сега подсъдимия е доказал, че няма опасност да се укрие. От днес до 20 януари той ще може да пътува до Русия, където се намират задграничните му бизнес партньори.
БГНЕС припомня, че тримата подсъдими са обвинени, че на 26 февруари 2000 година са убили по жесток начин адвокат Надежда Георгиева. Граждански ищци по дело са родителите на убитата- Костадин и Вяра Георгиеви, които са внесли иск за 200 000лв. Надежда Георгиева като адвокат е движила делата на ямболската “Стара изба”, собственост на Орлин Аврамов. В края на 1999г тя напуска Ямбол и заминава да работи в София. На 28 февруари е открита жестоко посечена с остър предмет в дома й в столичния квартал "Стрелбище".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл