Първият път разследването беше прекратено този май, но постановлението за това беше отменено от Софийската апелативна прокуратура, която даде на Градската указания за извършването на допълнителни действия по разследването.

Свързани новини

24.08.2023 17:08

СГП прекрати за втори път т.нар. дело Чекмеджегейт

Видян 659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За втори път Софийската градска прокуратура прекрати разследването за разпространените преди три години снимки с пачки и кюлчета, за които се твърдеше че са направени в дома на бившия премиер Бойко Борисов, предаде БНР.

Първият път разследването беше прекратено този май, но постановлението за това беше отменено от Софийската апелативна прокуратура, която даде на Градската указания за извършването на допълнителни действия по разследването.

И  тези указания са изпълнени в цялост и коректно, уточняват от държавното обвинение, но данни за престъпление, извършено от Борисов, не е установено.

Следва подробно изброяване на извършените процесуално-следствени действия - седем компютърно-технически експертизи на 16 снимки и един видеоматериал, допълнителна разширена комплексна компютърно-техническа, както и лицево -идентификационна.

Изводът – не е възможно да се установи категорично дали снимките и видеоматериалът отразяват обективната действителност, защото файловете не са оригиналните. Нещо повече, събрани са доказателства, че снимките са подправени. Ниското качество на видеофала и приложена компресия пък не са позволили идентифициране на заснетото отражение на лицето, което прави записа.

Разследващите са търсили съдействие от няколко европейски държави, но не са успели да получат потвърждение, че заснетите на снимките банкноти в евро и жълти предмети, наподобяващи златни кюлчета, са се намирали наистина на шкафчето в спалнята на експремиера.

Самият той в качеството си на на свидетел е декларирал, че никога не е държал пари, златни кюлчета и други ценни вещи в нощно шкафче, че не знае кой и кога е направил снимките и видеозапис, а репликата му "че снимките може да са направени от една "прекрасна госпожа" били шега.

Повторното прекратяване на разследването подлежи на проверка от Софийската апелативна прокуратура.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог