Свързани новини

06.10.2009 08:53

Северна Корея е съгласна да поднови шестстранните преговори

Видян 1438 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Северна Корея е съгласна да поднови шестстранните преговори за ядрено разоръжаване, заяви ръководителят на страната Ким Чен Ир пред китайския премиер Вън Цзябао, съобщи БГНЕС.


Вън и Ким "постигнаха жизненоважен консунсус за осъществяването на денуклеаризация на Корейския полуостров" по време на преговорите в Пхенян. "По време на срещата Ким заяви, че Северна Корея желае да участва в многостранни преговори, включително в шестстранни, в зависимост от напредъка в преговорите със САЩ", пише "Синхуа". Китай е домакин от 2003 г. на щестстранните преговори /в които участва САЩ, Русия, Китай, Япония и Северна и Южна Корея/. Те имат за цел да убедят Пхенян да се откаже от ядрената си програма, срещу помощ в енергийния сектор.
САЩ заявиха, че са готови да преговарят със Северна Корея. Говорителят на Държавния департамент Йън Кели реагира на обявявената от КНДР готовност да се върне към шестстранните преговори за разоръжаване. Условие за това е постигането на напредък в двустранните преговори със САЩ. "Ние и нашите партньори от шестстранните преговори искаме Северна Корея да участва в диалог, който да доведе до пълна и проверима денуклеаризация на Корейския полуостров следвайки необратими етапи," каза Кели. "САЩ продължават да имат добра воля Северна Корея да участва в диалог със САЩ, в рамките на шестранните преговори. В тях останалите преговарящи страни се опитват да убедят КНДР да предприеме стъпки по пътя към пълна денуклеаризация", заяви той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион