Свързани новини

09.12.2012 17:02

Сергей Станишев: Гето на бедността сме в ЕС

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Това правителство наистина превърна България в гето на бедността в Европейския съюз. Замислете се само - по последните данни на Евростат всеки втори българин е в бедност или заплашен от социално изключване. Това е с 11% повече, отколкото преди 4 години. Да, ние и преди 4 години бяхме бедна държава, но хората живееха с по-ясна перспектива и с по-висока покупателна способност. Сега това се отнема“, заяви председателят на БСП Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията.

„Винаги е в съзнанието ми картината, която чрез медиите все пак видяха стотици наблюдатели или по-точно членове на секционни комисии в София, събрани в една зала, в продължение на часове - викащи думата „мафия“ към тези, които организираха хаоса и подмяната на резултатите на изборите. И когато тези дни мотивирано казах, че готвят същото и в още по-големи мащаби за предстоящите парламентарни избори и за това има ясни доказателства и свидетелства, които те открито отправят към гражданите като предупреждение, казах: „Рязко ограничават възможностите на политическите партии да контролират резултатите от вота, искат да ги лишат от правото да получават протоколите от секционните комисии.“ Защо? За да въвеждат после каквото им хрумне“, категоричен бе шефът на ПЕС. 

„Правителство, което ще бъде диалогично, правителство на разума, на нормалността, правителство, което ще даде перспектива и възраждане на страната и ще бъде честно, а не лъжливо, както днешното. Това е гигантска политическа задача пред нашата партия“, продължи Станишев.

„БСП може да издържи още 4 години в опозиция, защото за нас властта никога не е и никога не е била самоцел. Властта е за реализация на определени цели, политики, платформи, за постигане на резултати. Въпросът, който трябва да зададем на всички, е може ли България да издържи още четири години от същото, което се случва днес? Осем години от живота на всички българи? Аз съм убеден, че не може и не бива“, коментира още бившият министър-председател.

В изказването си Станишев акцентира върху дълга на БСП да формулира средносрочна перспектива за развитието на България. „Искаме да сложим точка на прехода и да дадем перспектива на страната като европейска, демократична, конкурентноспособна, социална държава. Необходима е промяна – достатъчно радикална и отговорна”, изтъкна той. 

Според него следващото правителство трябва да носи характера и програмата на национално отговорно правителство, което не е тяснопартийно. То трябва да решава национални задачи и да изведе страната от батака, в който я вкара ГЕРБ. „Трябва да даде смисъл на хората да останат в България”, добави лидерът на социалистите. Станишев беше категоричен, че страната ни се нуждае от правителство, което да възроди справедливостта и да реабилитира духовността. 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева