Свързани новини

12.01.2010 17:00

Сензация: Герджиков разкрил Топлото, светнал Бойко

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истинска сензация сподели с 19 минути заместник-кметът по финансите в Столичната община Минко Герджиков. В продължение на 4 години (като ресорен финансист още от времето на Софиянски през 2003 г.) той наблюдавал и изкъсо следял източването на Топлофикация от Валентин Димитров, наричан за краткост Топлото.


Накрая часът ударил и той дал случая на новия още по онова време кмет Бойко Борисов, който пък направил темата обществено достояние.


Вероятно по тази причина нито веднъж името на Герджиков не е попадало сред кръга на цитираните във връзка с милионите, изчезнали от Топлофикация, които днес плащаме с рекордни цени на парното.


Не се чудете как един финансист е проявил дедукция и хладнокръвност, достойни за великия Шерлок Холмс и е разплел цяла престъпна мрежа. Известно е, че както оповести Комисията по досиетата, в своето минало Герджиков е бил сътрудник на вездесъщата Държавна сигурност.


Топлофикация, макар и без Топлото и неговата команда, продължава да бъде в тежко финансово състояние. Покрай всички разкрития как стотици обществени милиони са потънали в нечии частни джобове, десетки хиляди абонати просто спряха да погасяват домашното си отопление от години или плащат от дъжд на вятър.


По ирония на съдбата, след като преди година държавата отне на Столичната община акциите в Топлофикация – София, сега предстои скандалното дружество да бъде върнато за управление от правителството на кметството на милионния град. Това обаче няма да стане от януари, както се предвиждаше, а след края на отоплителния сезон през април, както е по-редно.


Още една клопка, заложена по времето на Софиянски играе по нервите на общината. Става въпрос за спорен имот – градинката на руската църква на ъгъла на бул. Цар Освободител и ул. Раковски в самото сърце на милионния град.


Напрежението по темата тлее от години. Едва ли е случайно, че въпросният имот е притежание на фирма, свързана с тази, която държи мажоритарния пакет в Халите. Сделката за легендарния магазин е знакова за това как се управляваше София по времето на Софиянски. Тя стигна дори до съда, поради очевадни несъответствия.


Кой знае защо държателите на терена се сетиха точно сега да искат да издигнат ограда около имота. По предложение на Герджиков, който като наследство от управлението на Софиянски вероятно е най-запознат с въпроса, общината обсъжда дали да предложи своя миноритарен дял в Халите като компенсация за спасяване на градинката в идеалния център на София. Проблемът е, че заради порочната практика на разни заменки на практика не са останали варианти за маневриране.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите