Свързани новини

10.09.2009 09:00

Сенатът на САЩ одобри проект за стимулиране на туризма

Видян 1300 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският Сенат одобри проект, целта на който е да се привличат чуждестранни туристи в страната. Проектът за кампанията в помощ на туризма на САЩ бе приет със 79 гласа "за" срещу 19 "против", съобщи БГНЕС.



"Законопроектът ще стимулира туристическата индустрия", заяви лидерът на демократите в Сената Хари Рейд. Самият той е сенатор от Невада - щат, който живее от туризъм, главно благодарение на Лас Вегас. "Този законопроект е печеливш от всяка гледна точка. Той създава работни места, прави по-динамични местните приходи, намалява федералния бюджетен дефицит", поясни Рейд в комюнике. Очаква се законопроектът да създаде 40 000 работни места за една година и да изтегли повече от 400 млн. долара от бюджетния дефицит на страната", добави той. Според данните от туристическата индустрия чуждестранните посетители харчат средно по 4 000 долара по време на престоя си в САЩ, генерирайки оборот от 1.380 млрд. долара, захранвайки около 8.6 млн. работни места. Икономическата криза обаче нанесе тежък удар и на този сектор. Около 200 000 работни места, свързани с туризма бяха закрити, а други 250 000 са застрашени през настоящата година.
В законопроекта е залегнала такса от 10 долара от чуждестранните туристи, срещу което се обяви миналата седмица представителят на ЕС в САЩ Бенджамин Бъртън. "Европейците са разтревожени от този проект на Конгреса, който ще ги кара да плащат по 10 долара допълнително към другите си разходи, само за привилегията да дойдат в САЩ, за да харчат своите пари", каза той в комюнике.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак