Свързани новини

30.11.2021 10:49

Семейството на починалия пациент на няколко пъти отказа хоспитализацията му: Сунгарска

Видян 1403 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не се случва за пръв път да бъдем обвинявани във всички земни грехове, и понеже се казаха изключително много неистини и неточности, разполагаме с документи и не е дума срещу дума. Става въпроса за един много тежък инцидент, завършил със смърт", Това заяви говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска, която обяви подробности за смъртта на мъж, починал след отказ да бъде приет в болница, предаде Нова тв.


"Колежката е поела пациента около Горубляне във фаталната нощ на 19 срещу 20-ти. Тя работи във филиала в Елин Пелин в самостоятелен екип с шофьор", подчерта Сунгарска. Тя допълни, че Спешната помощ не лекува.


"Целта на Спешната помощ е да отиде на място и пациентът да бъде стабилизиран и да бъде транспортиран до лечебно заведение". 


По думите й при починалия пациент е ходела линейка няколко пъти. „На 7.11 сме викани два пъти. Първият път се установява, че има гастритен проблем, който не изисква хоспитализация. Същият ден, няколко часа по-късно, се вика екип със същите оплаквания. Колегите са предложили хоспитализация, която е отказана”.


През следващите няколко дни при пациента също е изпращана линейка на Спешната помощ. „Разполагаме с документ, с който съпругата на починали Илона Александрова отказва за втори път хоспитализация. Следващото повикване е на 18 срещу 19ти. Екипът от филиала в Елин Пелин се отзовава. Пациентът отново отказва да постъпи болница, но въпреки това лекарят го убеждава да постъпи в болница. Пациентът е приведен в Александровската болница.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец