Барбара Гера

Свързани новини

12.11.2023 08:00

Семейство Берлускони ще изгони жените от "еротичното парти"

Видян 27475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Семейството на Силвио Берлускони е започнало съдебно производство за изселване на 20 жени, на които той е позволил да останат в имотите му като компенсация за участието им в многобройните му дела за проституция, съобщи италианският вестник Corriere della Sera.

Берлускони, който почина от левкемия през юни, беше признат за невинен през февруари за това, че е платил на 24 модели и шоугърли да дадат фалшиви показания в процеса от 2014 г., в който беше обвинен, че е плащал на непълнолетна мароканска проститутка за секс. Берлускони не отрича, че е плащал стипендии на жените и им е разрешавал да живеят в негови имоти, но твърди, че тези подаръци са били дадени като компенсация за репутационните щети, понесени от жените по време на съдебните процеси.

Берлускони описваше партитата, провеждани в резиденциите му в Милано и Сардиния, като "елегантни вечери", въпреки че в италианските медии и от прокурорите събиранията бяха описани като вакханални оргии.


Семейството на Берлускони иска да изгони жените, но според Corriere della Sera някои от тях се противопоставят. Една от тях, 45-годишната Барбара Гера, е представила запис, на който покойният министър-председател й обещава да притежава къща близо до Милано, след като приключи висящото дело за корупция.

"Обещавам ви, че къщата ще бъде ваша. Кълна ви се в децата си", казва Берлускони уж в записа, "Сега това не е възможно, защото това би било корупция... С удоволствие ще ви я дам, това не е бреме за мен".

Шоуджийката Алесандра Сорчинели разказва пред вестника, че миналия месец е получила писмо от семейството на Берлускони, в което й се нарежда да напусне вилата в Брианца до края на годината. Сорчинели е завела дело за имението на Берлускони, като твърди, че е подписала безсрочен договор за престой в имота през 2015 г. и разполага със записи, на които Берлускони обещава да й препише собствеността върху вилата на по-късна дата.

Семейство Берлускони "не зачитат волята на починалия", заяви Сорчинели. "Когато един човек почине, той оставя и нерешени неща, които наследниците трябва да уредят. Очаквам, че децата ще искат да приключат този въпрос, без да принуждават разочаровани и гневни хора да подават искове, за да защитят правата си."


Сорчинели твърди също, че Берлускони ѝ е обещал 3 млн. евро (3,2 млн. долара). Според италианската прокуратура от март 2012 г. насам Берлускони е платил общо 10,8 млн. евро (11,6 млн. долара) на 21 жени. Карима Ел Махруг, мароканската проститутка, замесена в процеса от 2014 г., е получила приблизително половината от тази сума, съобщава Corriere della Sera.

Берлускони е министър-председател на Италия от 1994 до 1995 г., от 2001 до 2006 г. и от 2008 до 2011 г. Той е съден повече от 30 пъти за различни престъпления - от злоупотреба със служебно положение, клевета, връзки с мафията и данъчни измами. През 2013 г. обаче прокурорите успяват да го осъдят само по едно обвинение в укриване на данъци, а присъдата му от четири години затвор е намалена на общественополезен труд.

Преди смъртта си Берлускони отново се включва активно в италианската политика, като през ноември миналата година печели изборите за Сенат на Италия. Той открито критикуваше подкрепата на министър-председателя Джорджия Мелони за Украйна, като обвиняваше Киев, че провокира конфликт с Русия, и предлагаше да се плати на Украйна, за да търси мирно споразумение.


 На снимката: Силвио Берлускони и Барбара Гера



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв