Важно е родителите да се сдобият с бележка, че детето е записано в осми или в първи клас, която да предоставят, за да бъде извършено плащането по-бързо.

Свързани новини

21.08.2022 09:12

Семействата на деца от 1-ви и 8-ми клас могат да кандидатстват за целевата помощ от 300 лв.

Видян 2738 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 15-ти октомври семействата на деца, записани в първи и в осми клас, могат да кандидатстват за еднократната целева помощ от 300 лева. Средствата се отпускат без доходен критерии. 


Формулярите за кандидатстване са на сайта на Агенцията за социално подпомагане и във всички териториални дирекции на Агенцията.


За първи път през миналата учебна година държавата реши помощите да се плащат и на записани в училище осмокласници освен на първокласници, като бе премахнат и подоходният критерий, за да могат родителите да закупят учебни помагала и необходимото за децата. 


Важно е родителите да се сдобият с бележка, че детето е записано в осми или в първи клас, която да предоставят, за да бъде извършено плащането по-бързо.


За първия учебен срок се превежда половината от сумата или 150 лева, а втората част - до един месец след началото на втория учебен срок, но само ако детето продължава да посещават училище. В противен случай родителите връщат получената сума. Средствата се връщат на държавата и ако ученикът в първи или осми клас натрупа повече от пет неизвинени отсъствия, коментира заместник-социалният министър Надя Клисурска пред БНР:


"636 е броят на заповедите за възстановяване на отпусна еднократна помощ за ученици от първи клас през миналата година. Значително по-голям е броят на заповедите за възстановяване за ученици от осми клас - близо 2,5 пъти повече или над 1500, което показва наистина, че родителите трябва да запознаят децата с тази възможност, че ще е необходимо да връщат тази сума, за да могат наистина да си спазват правилата и децата и да не отсъстват по неуважителни причини от училище".


Заявленията за отпускане на помощите се подават в дирекциите социално подпомагане по настоящ адрес. това може да стане и по електронен път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак