Свързани новини

02.04.2014 11:30

Селянина с колелото и американската гостенка

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Кучета и котки може, а прасета не може”, гласеше култовата фраза в класическия ни филм Селянина с колелото. Героят на Георги Русев се чудеше по каква точно причина едни животни могат да се гледат в блока, а други нямат място дори на двора.


Винаги съм мразел двойните стандарти. И наглите хора, които безочливо се придържат към тях. Гледах американския заместник-държавен секретар г-жа Нюланд, която обясняваше по БНТ, че подслушването на нейния разговор с щатския посланик в Киев, в който изрече фразата: „Fuck the EU” било незаконно, за което е съвсем права. Но направи грешката да продължи: подслушването на целия свят, което извършва Америка, било за наше добро, за нашата сигурност.


Наглостта беше още по-голяма, защото въпросната лелка изрече тези думи в града, който точно преди 70 години сънародниците й сринаха – 12 000 сгради бяха разрушени от техните бомбардировки. И то в столицата на страна, която не е воювала никога срещу тях, останала без цар, убит точно заради факта, че така и не излезе срещу Съюзниците. Бомбардировките убиха 2500 софиянци, много повече раниха и оставиха инвалиди за цял живот. Голяма част от тези хора – деца, ударени от специални бомби – играчки. Тази жена с ехидната усмивка не намери за нужно, говорейки по БНТ в този ден в този град, на тази кръгла годишнина, да каже едно: Простете!


Нещо повече, янките вдигнаха паметник в този същия град на своите „герои”, които са го рушили и са убивали невинните му жители преди 70 години, а разни, хм, как да не ги обиди човек като тогавашния просветен министър Игнатов им отидоха на крака на откриването да отдадат чест на онези „герои” и на тяхната безмерна наглост.


Ще кажете, наивно е да очакваме извинение от хората, които използваха за претекст на войната в Косово медийната истерия за масово убийство на невинни албанци, което проверката на международна комисия доказа, че е измислица. Също, както се доказа с 10 години закъснение, че лъжлив е бил и претекстът за войната им в Ирак, в която загинаха и българи, а държавата ни потроши над половин милиард лева залудо. Три пъти колкото дълговете на нашите болници.


Или да попитаме Нюланд кой и защо покрива резултатите от експертизата на стрелбата, която уби и полицаи, и протестиращи на Майдана в Киев преди месец – нещо, за което тя носи съвсем реална и конкретна отговорност.


Ще кажете, пиша за минали работи. Не, не са минали.


Тези хора създадоха съвсем нарочно ислямистка и наркотрафикантска държава на Балканите, управлявана от бивши терористи. Намира се на разстояние от София, колкото е до морето. Това не е минало, а е бъдеще, което може да бъде черно за нашия край на Стария континент.


Косово е мястото, където в 21-и век вече унищожиха 80 църкви и манастири. А в съседна Босна, която също се стремят изцяло да ислямизират, пак американците опожариха нарочно родния дом на великия световен режисьор Емир Кустурица, за да покажат как се разправят с несъгласните с техните двойни стандарти.


И накрая един от най-отвратителните от цялата поредица ужасяващи факти, които изредих. Понеже идва Великден, нека да си припомним най-светия ден за нас – православните през 1999 г., когато тези прекрасни хора с чувство за хумор бомбардираха църкви и болници, телевизия и жилищни сгради в Белград. А на бомбите пишеше: „Честит Великден”.


Вероятно всичко може да се прости в духа на наближаващия най-светъл празник. Но в никакъв случай не бива да се забравя!


Борис Ангелов



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни