Досега обаче прокуратурата не е изнесла данните, на които почиват твърденията му за възраждането на мутренските времена

Свързани новини

11.04.2022 09:57

Сега е рай за престъпността, връщаме се към мутренските години: Гешев

Видян 1078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Персоналните заплахи срещу магистрати са ежедневие за прокуратурата. Времето е рай за престъпността, връщаме се към мутренските години. Прокуратурата е последната преграда срещу беззаконието” - всичко това заяви главният прокурор Иван Гешев пред Нова нюз.


 


Досега обаче прокуратурата не е изнесла данни, на които почиват твърденията за възраждането на мутренските времена. Тя дори обяви, че интервютата на главния прокурор не са обществена информация.


 


"Темата "съдебна реформа" интересува 4-7% от българските граждани и досега смятах, че няма за какво да се говори”, заяви в първото си тв интервю на живо за последните две години Иван Гешев. Сега обаче има опасност демократичната система в България да рухне, добави той. За много нови политици "съдебна реформа" е смяната на главния прокурор, обясни той в предаването Офанзива.



Гешев декларира за пореден път, че е свободен и не зависи от никого: “Единственият човек, който ме ръководи, е жена ми. Свободата и независимостта не са законодателен проблем".



“Специализираните структури, които искат да закрият са ефективни, надявам се, че целта не е да се помогне на мафията и организираната престъпност. Нека да покажат един човек, срещу когото те са използвани като бухалка”, каза още главният прокурор. Закриването на спецструктурите е едно от обещанията на новата управляваща коалиция и вече мина на първо четене.


 


Главният прокурор отново коментира казуса Жоси, но без да хвърли особена светлина. "Единственото вярно е, че баща ми се казва Стоимен Гешев. Не е придобил дялове, евентуално става въпрос за придобиване на два дяла за 100 лева. Той след няколко дни ще навърши 83 години", оплака се главният прокурор от тормоз над "старец", както се изрази първоначално, но впоследствие се коригира:


 


"Тук не става въпрос за принципи, а искат да тормозят възрастен човек, това е незаконно, това е тенденция не само спрямо главния прокурор, а спрямо българските магистрати", настоя той. Все пак Иван Гешев призна, че е имал срещи с Георги Цолов Георгиев - един от собствениците на Жоси, който се оплаква от опит фирмата да бъде присвоена с участието на Гешев.


 


Кирил Пламенов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за