17.08.2016 16:08

СДС: Защо Гяуров скри агент Гоце

Видян 2140 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съюзът на Демократичните сили излезе с позиция във връзка с изявленията на Димо Гяуров по Нова телевизия от тази сутрин, с обидни квалификации към председателя на СДС. От партията заявяват:Националният изпълнителен съвет на СДС на 16.08.2016 г. взе решение, представителите на партията в Изпълнителния съвет на РБ да не участват в изслушването на Димо Гяуров. Затова, не само лидерът на партията Божидар Лукарски, а всички присъстващи от СДС на заседанието, напуснаха изслушването на Гяуров. Това са главният секретар Филип Кирев, народният представител Борислав Миланов, зам.-председателят на СДС Любен Петров и членът на НИС Юлиян Леков.


Мотивите на СДС за това решение са:


•    Димо Гяуров помогна на Георги Първанов да стане президент, като скри папката с агентурното му досие. Той осребри тази постъпка с посланическо място в Унгария, където беше изпратен от Първанов.


•    Димо Гяуров предпочете да застане на страната на кандидата на БСП - Георги Първанов срещу Петър Стоянов – един от безспорните лидери на десницата и успешен президент, и така се самоопредели от коя страна на политическата барикада се намира.


•    С действията си през годините, Димо Гяуров не допринесе с нищо за издигане на авторитета на българската десница, а напротив – постъпките му принудиха СДС през 2012 г. да го изключи от своите редици.


Като взе предвид тези факти, СДС прецени, че е недопустимо такъв човек да бъде кандидат за президент на дясна коалиция.


Изявленията му пред медиите след бутафорния му отказ да се кандидатира - че не одобрява процедурата за избор на кандидат, а иска отворени избори, бяха повече от несъстоятелни. Димо Гяуров, като човек, който е номиниран за кандидат, би трябвало да знае, че СДС предложи отворени вътрешни избори за номиниране на кандидата за президент, но това не беше прието. След като вече беше дал съгласието си да бъде номиниран, Димо Гяуров би трябвало да е наясно с процедурата, която е одобрена от всички партии в Реформаторския блок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра

Понякога, само понякога, се събуждате с вяра, с усмивка,