11.04.2018 17:14

SDI отново оглавява класацията на застрахователните брокери в България

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ежегодната статистика на Комисията за финансов надзор отново е оглавена от застрахователния брокер SDI. Компанията заема първо място сред 369 застрахователни брокера извършващи активна дейност от 408, регистрирани към края на 2017 г.


Традиционно най-голяма част от приходите на компанията се пада на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, където увеличението е със 17,2% до 69,3 млн. лв. в сравнение с данните от 2016 г.Основната причина за това е ръстът в броя застраховани автомобили. При останалите застраховки на превозни средства (Автокаско) също се запазва високият обем от реализирани приходи, (13,4 млн. лв.). С 28,2% (до 1,26 млн. лв.) расте делът на “Помощ при пътуване”, която осигурява надеждна застрахователна защита в страната и чужбина при широк кръг от рискови ситуации.


При останалите застрахователни продукти заслужава да се отбележи ръстът в застраховките срещу пожар и други природни бедствия, приходите от които се увеличават с 65,3% на годишна база до над 2,3 млн. лв. Основен дял в тези приходи имат застраховките за дома.


“Изпратихме една много добра 2017 година и вече уверено гледаме напред.Резултатите за пореден път доказват, че застрахователният брокер е важен консултант при вземането на решение от потребителите. Нашият бизнес модел, ориентиран изцяло към създаване на удобства за клиента, помага на всеки да избере най-добрия за него продукт по възможно най-удобния начин. Амбицията ни за 2018 г. е не просто да продължим възходящото развитие на компанията, но и да развиваме нови продукти и дейности, които ще добавят стойност за цялото общество”, коментира резултатите от отчета на КФН Лазар Георгиев, Прокурист наSDI.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак