Бой между ДПС и Възраждане в Парламента

Свързани новини

18.12.2023 10:55

Сблъсъци между ДПС и Възраждане в Парламента

Видян 1348 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази сутрин от "Възраждане" и ИТН се опитаха отново да блокират работата на Народното събрание като техни депутати застанаха около парламентарната трибуна и я блокираха.

Мнозинството обаче намери начин да работи въпреки блокадата - като изказванията се правят от място на преносим микрофон. Така депутатите започнаха работа с обсъждане на дерогацията за "Лукойл", съобщава БНТ.

В знак на недоволство от "Възраждане" демонтираха част от тонколоните, за да не се чуват изказванията в зала. Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС опитаха да напуснат пленарната зала, но влязоха в словесни престрелки с представителите на "Възраждане".

Стигна се до физически сблъсъци, в които се амесиха и още народни представители от двете групи.

Депутатът от "Възраждане" Ивелин Първанов заяви, че е заплашен с убийство от депутата от ДПС Марио Ангелов.

    "За престъпление от общ характер депутатите нямат имунитет. Вие сте си в правото да предприемете всички мерки и процедури", отговори му председателят на парламента Росен Желязков.

Въпреки напрежението, работата в пленарна зала не спираше чрез изказвания от място. Със 144 гласа “за” парламентът въведе забрана за износ на горива, произведени от руски петрол от 1ви януари, а от 1ви март се забранява работата на "Лукойл" с руски нефт.

Депутатите решиха още да отпадне търговската такса от 20 лв. за мегават час върху вноса и транзита на руски природен газ.

Със 143 гласа парламентът реши да се увеличи капитала на АЕЦ Козлодуй с 1.5 млрд. лв. с цел изграждане на 7-ми и 8-ми блок на площадка №2 по технология АР1000.

В дневния ред на извънредното заседание днес е заложено още второ четене на окончателно бюджета на здравната каса и ДОО. В бюджета на НЗОК за 2024 година са заложени 8 млрд. лв. Повече средства от тази година - с около 20%, са предвидени за доболничната помощ, профилактиката и денталните дейности.

24,3 млрд. лв. са заложени в бюджета на ДОО за догодина. Предвидено е повишаване на минималната заплата - на 933 лв., както и увеличение на максималния осигурителен праг на 3750 лв. С 1,1 млрд. лв. повече са планираните пари за здраве догодина.



Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Резерват за примати бг 19.12.2023 08:16

    Като няма хляб сеир поне да има.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей