Свързани новини

22.09.2009 14:09

Съветникът на Путин: Америка вече не е морален и интелектуален лидер

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Времето на Америка свърши – тя вече не е морален и интелектуален лидер на света”, заяви по първи канал на руската телевизия съветникът на премиера Путин – Глеб Павловский. Според него и другите кремълски мислители посткризисния свят е постамерикански. Най-популярният руски тв коментатор Михаил Леонтиев смята, че  Щатите вече “не вършат работа” на света. Двамата бяха сред участниците в специална конференция по въпросите на геополитиката под патронажа на президента Медведев миналата седмица.


Според участвалия в дискусията по този повод вицепрезидент на Европейската група за предотвратяване на кризи Алев Делетроз: “Ще видим оформянето на два блока: Русия – ЕС и САЩ – Китай”.


Наблюдателите цитираха последните данни, според които китайците с уникалния си за кризата ръст на икономиката от 8% са изместили Германия и вече са третата най-богата държава в света след САЩ и Япония.


В същото време президентът Барак Обама стана първият американски държавен глава, участвал в Шоуто на Дейвид Летерман вчера. Неговите съветници разчитали, че така разпънатият на пръст заради липсата на ефект от икономическата и здравната му политика лидер ще намери начин да се хареса на широките народни маси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева