Този ход идва, след като по-рано тази седмица Комисията на ЕС подкрепи предложението на външните министри на ЕС за прекратяване на визовото споразумение с Русия, като се позова на продължаващата военна кампания на Москва в Украйна

Свързани новини

09.09.2022 13:27

Съветът на ЕС прие пълно преустановяване на визовите облекчения с Русия

Видян 1183 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съвет обяви пълното прекратяване на действието на споразумението за облекчаване на визовия режим между ЕС и Русия, което опростяваше процедурите за кандидатстване за визи за руски граждани.

В изявление на уебсайта си в петък Съветът отбеляза, че решението ще доведе до увеличаване на таксите за кандидатстване за виза от 35 на 80 евро, ще въведе необходимостта от представяне на допълнителни документални доказателства за всички кандидати, ще увеличи времето за обработка на визите и ще въведе по-рестриктивни правила за издаване на многократни визи.


Днешното решение е пряко следствие от действията на Русия и поредното доказателство за нашия непоколебим ангажимент към Украйна и нейния народ", заяви чешкият министър на вътрешните работи Вит Ракусан в изявление. Решението на съвета ще влезе в сила от понеделник следващата седмица.

Този ход идва, след като по-рано тази седмица Комисията на ЕС подкрепи предложението на външните министри на ЕС за прекратяване на визовото споразумение с Русия, като се позова на продължаващата военна офанзива на Москва в Украйна. Няколко държави от ЕС се опитаха да прокарат и пълна забрана за издаване на визи за всички руски туристи, но предложението не получи единодушна подкрепа в блока.


Въпреки това балтийските държави и Полша обявиха, че вече няма да издават визи на руски граждани и няма да разрешават на руски притежатели на шенгенски права да влизат в техните страни.

Москва няма да въведе ответни визови ограничения за чужди граждани, твърди президентът Владимир Путин, който по време на Източния икономически форум в сряда обясни, че "ответна реакция" би била против интересите на Русия.


 © EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.09.2022 17:33

    Не разбирам, какво им пречат обикновените руснаци, че им забраняват да искат визи?!? А украинците си влизат и без визи! А и проблеми създават, но това няма никакво значение за нашите управници, напротив, радват се!Нормални ли са??

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни