Припомняме, че говорителят на ЦИК Росица Матева разясни, че според Изборния кодекс след регистрацията могат да се обединяват само партии, но не и коалиции.

Свързани новини

18.08.2022 09:42

Съществува възможност за сливане с ДБ за общо явяване на изборите: Гюров

Видян 832 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съществува възможност за сливане с „Демократична България” за общо явяване на изборите. По думите му Изборният кодекс го позволява до 27 август. Така в студиото на „Здравей, България” Андрей Гюров от „Продължаваме промяната”, коментира въпроса за евентуално общо явяване на изборите с ДБ.


Припомняме, че говорителят на ЦИК Росица Матева разясни, че според Изборния кодекс след регистрацията могат да се обединяват само партии, но не и коалиции.


„Това е много важен въпрос и не може решението да бъде взето лекомислено. Все още предстои да вземем решение и за нас е важно то да бъде взето по правилния начин”, подчерта той.


По думите му за партията е важно да се създаде усещане у гражданите за стабилност и спокойствие, че в дългосрочен план има субект, който да е мост между ляво и дясно в българската политика. „Дали ще има предизборна или следизборна коалиция - за  всички е ясно, че ДБ и ПП ще управляват заедно в един бъдещ момент. Не е важна формулата на това сливане – важна е същността. Че това е коалиция срещу статуквото, срещу корупцията и за промяна”.


"Разликите ни с "Има такъв народ" са съществени и това е видимо за всички. Истината е, че в последния парламент бяхме много близо до това да имаме 121 депутати, така че сега се надяваме на това", посочи Гюров. И допълни: "На базата на принципи работихме много добре, както с ДБ, така и с БСП”.


Гюров отказа да коментира варианти за премиер, тъй като било твърде рано. "Това е въпрос на дискусии, както и на резултати от изборите. Но относно Асен Василев -да, той би бил един добър вариант за министър-председател", категоричен е той.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате