Свързани новини

14.10.2009 11:01

САЩ ще продължат подкрепата си за Грузия

Видян 1098 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати ще продължат да подкрепят и обучават грузинската армия, въпреки възраженията на Русия, заяви американският държавен секретар Хилари Клинтън в интервю за московското радио "Ехото на Москва", цитирано от БГНЕС.


"Грузия изпраща войници в Афганистан, а ние ги обучаваме, за да може да отидат там", каза Клинтън. "Ще помогнем на грузинския народ, така че той да се чувства защитен", добави тя, без да предоставя допълнителни подробности. Въпреки затоплянето в отношенията между САЩ и Русия, Клинтън призна, че Грузия е политическа зона, върху която Вашингтон и Москва имат различен поглед. Тя добави, че руският външен министър Сергей Лавров не е възразил срещу подкрепата на Съединените щати за грузинската армия във вчерашните им разговори.
"Искаме също така да заявим много ясно, че очакваме от Грузия, Южна Осетия и Абхазия да избягват провокациите и да се справят с изникналите пред тях проблеми чрез дипломатически средства", каза още Клинтън. Отношенията между САЩ и Русия бяха сериозно обтегнати след войната на Русия с Грузия миналия август и последвалото признаване на отцепилите се грузински региони Абхазия и Южна Осетия за независими. Съединените щати изразходваха десетки милиони долари за военна помощ за грузинската армия през изминалите няколко години. Тя включва поддръжката и обучението на армията, но не е ясно до каква степен тези средства са били използвани и за въоръжаване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог