иззети от Иран оръжия в Украйна

Свързани новини

05.10.2023 11:32

САЩ ще прехвърлят иззети от Иран оръжия в Украйна

Видян 668 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ ще прехвърлят на Украйна хиляди конфискувани ирански оръжия и боеприпаси, което може да помогне за облекчаване на някои от критичните дефицити, пред които е изправена украинската армия, която очаква повече пари и оборудване от САЩ и техните съюзници, заявиха американски служители, предаде CNN.

Централното командване на САЩ вече е прехвърлило над един милион конфискувани ирански боеприпаси на украинските въоръжени сили, съобщи то в сряда. Прехвърлянето е извършено в понеделник, се казва в съобщение за медиите на CENTCOM.

"Правителството получи собствеността върху тези боеприпаси на 20 юли 2023 г. чрез искове за гражданска конфискация на Министерството на правосъдието срещу Корпуса на гвардейците на Ислямската революция на Иран (КГИР)", се казва в изявлението.


През март Министерството на правосъдието обяви, че иска да бъдат конфискувани един милион ирански боеприпаси, хиляди предпазители за гранатомети и хиляди килограми гориво за гранатомети, които военноморските сили са конфискували от Иран по време на транспортирането им до Йемен.


Първоначално тези боеприпаси са конфискувани от военноморските сили на Централното командване на САЩ от преминаващата през територията лодка без гражданство MARWAN 1, 9 декември 2022 г. Боеприпасите са били прехвърлени от IRGC на хутите в Йемен в нарушение на Резолюция 2216 на Съвета за сигурност на ООН", се казва в изявлението.

Администрацията на Байдън от месеци обмисля как законно да изпрати конфискуваните оръжия, които се съхраняват в съоръжения на CENTCOM в Близкия изток, на украинците.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог