29.10.2015 12:48

САЩ признаха: Арсенът в пилешкото причинява рак

Видян 2059 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След години прикриване на проблема, Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) най-накрая призна, че пилешкото месо, което се продава в страната, съдържа причиняващ рак токсичен химикал, който е във фатално високи дози, съобщи Why you don't try this?  Истината е, че арсенът се добавя към фуража за пилетата нарочно, а от там попада в организма на хората. За последните 60 години американските потребители, които ядат пилешко, са погълнали доста от канцерогенното вещество.

 Преди новото проучване, индустрията и FDA отричаха, че има арсен в пилешкото. Оправданието за това, че 60 години се яде отрова е, че арсенът се бил отделял с пилешките изпражнения. Няма научно потвърждение за такова твърдение, просто птицевъдите искат всички  да вярват в това. Но сега доказателството е толкова неоспоримо, че производителят на продукта за храна за домашни птици, известен като Roxarsone, е решил да го изтегли от магазините. И какво е името на този производител?  Pfizer, разбира се, същата компания, която прави ваксини, които се инжектират в децата.


 Дружеството, произвеждащо фуража за пилета е дъщерно дружество на Pfizer, наречено Alpharma LLC. Въпреки че Alpharma  се е съгласила да дръпнете този химикал от магазините в САЩ, тя казва, че не е задължително да го премахне от фуражни продукти за другите страни, освен ако не е принудена да го направи. Компанията продава опасния фураж в много държави, така че ограничаването му зависи от съответните регулаторни органи.

 FDA преследва десетки фирми за продажба на естествени растителни продукти, които подобряват здравето. Също води война срещу суровото мляко, защото било опасно. Излиза, че в САЩ има регулаторна агенция, която казва, че е добре да се яде пиле с арсен, но е опасно да се пие сок от бъз или сурово мляко .




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец