Свързани новини

12.02.2019 09:28

САЩ предупреди съюзниците си да не използват Huawei

Видян 3293 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Държавният секретар на САЩ предупреди от унгарската столица съюзниците да не използват оборудване на китайската "Хуауей" (Huawei), защото това ще затрудни "партньорските ни отношения". "Държим да им посочим възможностите и рисковете от използването на такова оборудване", каза той пред репортери по време на посещението си в Унгария.

Вашингтон е притеснен от растящото глобално влияние на най-големият в света производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies и в частност експанзията в Унгария и Полша,  предаде Дневник. Помпео е на обиколка в Централна Европа, която започна от унгарската столица, продължава в Словакия и приключва във Варшава на голяма конференция, посветена на отношенията с Иран и опит за изгражданена коалиция за натиск срещу властите в Техеран.


САЩ и част от западните им съюзници смятат, че оборудването на Huawei би могло да се използва за шпионаж. Според тях експанзията в Централна Европа е начин да се завоюва терен на единния пазар на ЕС. В Унгария обслужваме 70% от населението и си сътрудничим с повечето доставчици на телеком услуги, включително с държавни компании, казват сега от фирмата.

Компанията категорично отхвърля подобни подозрения и обвинения и иска доказателства, че работи за разузнаването на която и да е държава по света. САЩ повдигнаха обвинения на Huawei, но те не са за възможност да се шпионира през продуктите ѝ, а за финансови схеми от преди години с използване на подставени фирми с цел заобикаляне ембаргото за бизнес с Иран. Другото обвинение на федералната прокуратура е за кражба на технологията за роботизирана ръка на компанията T-Mobile US Inc., с която се тестват екрани на мобилни устройства. Китайците отвърнаха, че спорът с T-Mobile е уреден преди години между двете компании.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак