Логото на компанията за добив на диаманти "Алроса"

Свързани новини

08.04.2022 09:53

САЩ налагат санкции на "най-голямата фирма за добив на диаманти в света"

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съединените щати наложиха още един слой санкции на Москва, като този път те са насочени към държавни предприятия, включително една от най-големите минни компании в света и най-голямата руска корабостроителна компания.




Министерствата на финансите и на външните работи представиха новите санкции в четвъртък, като заявиха, че те ще засегнат руската минна компания "Алроса" и Обединената корабостроителна корпорация, позовавайки се на продължаващата атака срещу Украйна.




"Тези санкции ще продължат да оказват натиск върху ключови субекти, които дават възможност и финансират непровокираната война на Русия", заяви висшият служител на Министерството на финансите Брайън Нелсън, който също така обеща да продължи да полага усилия за "ограничаване на достъпа на Кремъл до активи".


 


Alrosa е най-голямата по обем компания за добив на диаманти в света и отговаря за около 90 % от капацитета на Русия, като само през миналата година износът ѝ е възлизал на повече от 4,5 милиарда долара. Преди това тя беше определена като потенциален кандидат за санкции по силата на изпълнителна заповед, издадена преди малко повече от една година.


 


 


Междувременно се твърди, че Обединената корабостроителна корпорация произвежда "почти всички руски военни кораби" и е наказана отделно от Държавния департамент заедно с 28 дъщерни фирми и осем лица от нейния управителен съвет.




В резултат на това всички базирани в САЩ имоти, принадлежащи на двете компании и техните дъщерни дружества, ще бъдат конфискувани, продължава Министерството на финансите, като отбелязва, че на американските граждани също ще бъде забранено да правят бизнес с целевите структури.


 


 


Мерките следват поредицата от неотдавнашни санкции срещу Москва, наложени от администрацията на Байдън и от дълъг ред западни съюзници, които имат за цел да "осакатят" и "изолират" руската икономика. По-рано в четвъртък Европейският съюз гласува за пълно ембарго върху руската енергетика, въпреки че необвързващата резолюция може да позволи на някои държави членки да заобиколят санкциите, а именно страните, които продължават да са зависими от руския петрол, въглища или газ. Предложението беше прието с огромно мнозинство от 513 гласа срещу 22 гласа и 19 въздържали се.




Преди това Вашингтон наложи пълна забрана за внос на руски въглища, газ и петрол, а Белият дом заяви, че САЩ трябва да "намалят колективната си зависимост от руската енергия и да продължат да оказват натиск" върху президента Владимир Путин. Забраната беше кодифицирана от законодателите в четвъртък в две отделни гласувания.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец