Свързани новини

24.10.2016 10:00

САЩ изтрепаха траурна процесия в Дакук

Видян 1110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силите на оглавяваната от САЩ коалиция нанесоха „погрешен” авиоудар над траурна процесия в Дакук и избиха десетки мирни иракчани. Подобно нещо се случи „погрешка” в Йемен преди 10-ина дни и отне живота на 110 цивилни. Преди около месец пък „погрешка” бяха убити от US авиоудар 62 и бяха ранени десетки сирийски войници в подкрепа на джихадистите. "Погрешка" част от коалицията – белгийските ВВС, изтребиха 6 и раниха 4 мирни жители край Алепо миналата седмица.



Това са само част от жертвите сред мирното население. За дните на боеве за превземането на иракската столица на ИД Мосул изтрепаните невинни са вече стотици – най-вече жени и деца. Хиляди пък станаха бежанци, тъй като, също като в сирийско Алепо, където руснаците се бият с Ан Нусра, терористите вземат местните жители за жив щит и за заложници и не им дават да напускат домовете си, за да препятстват бомбардировки. В Алепо обаче три дни имаше пауза, докато в Мосул авиоударите продължават.
Вместо цивилните, коридорите се използват за отстъпление на някои части на джихадистите. Те вече се предислоцираха в Киркук, където само в събота избиха за неподчинение 80 местни жители. Завзеха няколко жилищни района, в един от които е затворът. От него освободиха затворниците и ги  включиха в редовете на черната си армия.



Главорезите на Ан Нусра пък убиха имама на Алепо и заплашиха с изтребление служителите на Червения кръст в града, защото се опитват да организират отвеждане на мирните жители оттам, заедно с руснаците и ООН. Терористите, наричани от САЩ, Великобритания и Германия „демократична опозиция” и заради които ударите по главорезите са наричани „военно престъпление” обаче препятстват с оръжие изтеглянето на цивилните от Алепо.



От двата милионни града се очаква нова бежанска вълна от най-малко 2 000 000 души.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей