Свързани новини

17.03.2011 16:05

САЩ иска да бомбардира Либия

Видян 1933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ се опитват да получат разрешение от ООН за нанасяне на въздушни удари срещу либийските въоръжени сили, съобщава радио „Ехото на Москва”.

Според информация на британския вестник „Гардиън” американската администрация предлага да бъде приета резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която не само ще въведе забранена за полети зона над Либия, но и ще позволи да се използва военна авиация, за да се спре настъплението на силите на Муамар Кадафи.

Най-вероятно гласуването по проекторезолюцията ще се проведе днес.

НАТО продължава да води подготовката си за създаване на зона без полети над Либия, в случай че ООН отправи призив за това, въпреки липсата на единодушие в самия Алианс. Възможно е плановете да идват твърде, късно, имайки предвид, че силите на Муамар Кадафи вече се готвят да унищожат съпротивата на опозицията, коментира АФП.

На фона на разногласия, като Турция и Германия са против всякаква намеса на НАТО в Либия, стратезите представиха възможните планове за действие на посланиците на страните от Алианса през настоящата седмица.

Междувременно часовникът тиктака – САЩ, Франция и Великобритания притискат Съвета за сигурност на ООН да гласува резолюция за създаването на зона без полети, а Кадафи заяви, че неговите сили ще проведат „решителна битка” в продължаващия от един месец конфликт.

„НАТО иска тези планове за действие да бъдат готови до края на седмицата, или рано през следващата седмица”, заяви един дипломат от Алианса, пожелал да остане анонимен. Алиансът „ускорява подготовката си, но не е получена зелена светлина”, коментира дипломатическият източник.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец