Свързани новини

21.08.2009 10:38

САЩ и Англия: Освобождаването на Меграхи е грешка

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Барак Обама заяви, че освобождаването от правителството на Шотландия на либиеца, обвинен в свалянето на самолета над Локърби през 1988 г. е грешка, съобщават агенциите, цитирани от БГНЕС.


Обама направи този коментар в отговор на въпрос по време на живо радио излъчване от Белия дом с домакин на токшоуто от Филаделфия. По думите на Обама освободеният по-рано днес Абделбасет Али Мохамед Ал-Меграхи би трябвало да бъде държан под домашен арест от Либия. По-рано в специално комюнике Белият дом съобщи, че "САЩ дълбоко съжаляват за решението на шотландската изпълнителна власт да освободи Абделбасет Мохамед ал-Меграхи. Днес ние изказваме нашето най-дълбоко състрадание на семействата, които всеки ден живеят със загубата на любимите им хора. Съзнаваме, че последиците от подобна загуба ще тегнат върху семействата завинаги", се казва още в комюникето". Според АФП освободеният по здравословни причини атентатор е придружаван в самолета на път за Триполи от Сейф ал Ислам, един от синовете на либийския ръководител Муамар Кадафи. Кореспондент на агенцията съобщава за стотици младежи, очакващи Меграхи на международното летище в либийската столица, където имало разположени части на силите за сигурност.


Посрещането на Абделбасет ал Меграхи като герой в Либия е "дълбоко оскърбително", заяви днес британският външен министър Дейвид Милибанд, предаде АФП. "Безспорно, да виждаме как един човек, извършил масово убийство, бива посрещнат в Триполи като герой, е дълбоко смущаващо, дълбоко оскърбително" особено за семействата на 270-те жертви на атентата над Локърби през1988 г., подчерта Милибанд пред Би Би Си. Меграхи, който страда от рак на простатата в последна фаза, бе посрещнат снощи като герой в Либия, след като бе освободен от затвора поради здравословни съображения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,