Свързани новини

24.03.2016 11:41

САЩ би аларма за заплаха от терористичен акт в София

Видян 1559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Във Фейсбук Държавният департамент на САЩ пусна съобщение, което предупреждава за възможна заплаха срещу неуточнена линия или линии на градския транспорт в близост до хотел Плиска в София. Информацията е била публикувана на 23 март след 23 ч. В съобщението на Външното министерство на САЩ се казва, че се препоръчва на американските граждани да избягват този район и да намерят алтернативен начин за придвижване.


"Няма опасност от атентат в района на хотел Плиска‘’, увери главсекът на МВР Георги Костов вчера. Все пак сигнал е бил подаден, но той се оказал недействителен и затова и в района на кв. Изток е имало засилено полицейско присъствие.


По думите на председателят на ДАНС Димитър Георгиев информацията за готвен атентат около хотел Плиска не отговаря на истината. Сигналът, който службите ни са проверявали, е подаден първоначално на тел. 112, проверен е от ДАНС и МВР. Установено е, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин.


 Кметът на София Йорданка Фандъкова също е провела разговори със службите за сигурност и препоръча на гражданите да бъдат бдителни, но да не се поддават на паника.


 „Аз не мога да коментирам американските дипломати, но мога да кажа, че в случая такава глупост, не им прави чест“, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.


Междувременно около обяд вчера Американското посолство отмени тревогата за заплаха в София в съобщение на фейсбук страницата си. "Предупреждението за сигурността, разпространено до американските граждани по отношение на заплахите, вече не е в сила", гласи то.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак