Анализът се извършва съвместно с украинците и ако бъде одобрен от президента на САЩ Джо Байдън, това може да доведе до бъдещи продажби на оръжие в продължение на години и до създаване на дългосрочна програма за военно обучение от страна на САЩ

Свързани новини

07.09.2022 16:43

САЩ анализират как могат да окажат дългосрочна подкрепа на украинската армия

Видян 3451 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според трима представители на отбраната Пентагонът подготвя подробен анализ и разработва начини за подпомагане на украинската армия в средносрочен и дългосрочен план, включително след края на войната с Русия, предаде CNN.

Усилията се ръководят от председателя на Обединения комитет на началник-щабовете генерал Марк Мили и ще се основават на военната помощ в размер на милиарди долари, която САЩ предоставиха на Украйна след нахлуването на Русия през февруари.

Процесът е на ранен етап и високопоставен служител на отбраната заяви, че той разглежда "бъдещето на украинските сили", като се стреми да отговори на ключови въпроси за това "какво има смисъл?" и "какво искаме Украйна да започне да има в средносрочен и дългосрочен план?" по отношение на военната подкрепа. Освен към настоящия конфликт, който се очаква да бъде продължителен, САЩ гледат поне към следващите пет години след края на войната.


Анализът се извършва съвместно с украинците и ако бъде одобрен от президента на САЩ Джо Байдън, това може да доведе до бъдещи продажби на оръжие в продължение на години и до създаване на дългосрочна програма за военно обучение от страна на САЩ. Тя ще бъде представена на Киев като оценка, но ще предостави ясна пътна карта, показваща как САЩ смятат, че трябва да развива военната си сила.

Очаква се анализът "да бъде изготвен през следващия месец или два", каза висшият служител на отбраната, като подчерта, че мнението на Украйна ще бъде от основно значение за крайния резултат. "Каква е тяхната стратегия, какво искат?" добавиха те. Усилията ще се развиват непрекъснато през следващите няколко месеца с промяната на бойното поле и напредването на украинските сили.


 Първоначалните усилия могат да доведат до препоръки за въоръжение и обучение, в зависимост от военната стратегия, която Украйна одобри. Това в крайна сметка би могло да удължи ангажимента на САЩ и съюзниците им в Украйна за години напред чрез дългосрочни, многогодишни договори за доставка на оръжие, които първоначално биха могли да бъдат финализирани преди края на първия мандат на Байдън.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 07.09.2022 20:13

    Такива ми ти работи .Ама нали ВОЙНА НЯМА.Каквото повикало, такова се обадило !!!

  • 001 Anonimen 07.09.2022 17:51

    Това според българската поговорка е с чужда пита майчин помен.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.