Ръководителите на Индия, Мавриций и Шри Ланка стартираха в Ню Делхи системата UPI (Unified Payment Interface). Този ход позволява на индийските туристи да плащат за продукти с приложението, докато посещават двете островни държави, и идва в момент, когато Ню Делхи се стреми да стимулира икономическото сътрудничество със своите съседи.

Свързани новини

17.02.2024 07:12

Съседите на Индия приемат нейната система за цифрови плащания

Видян 6364 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на Индия, Мавриций и Шри Ланка стартираха в Ню Делхи системата UPI (Unified Payment Interface). Този ход позволява на индийските туристи да плащат за продукти с приложението, докато посещават двете островни държави, и идва в момент, когато Ню Делхи се стреми да стимулира икономическото сътрудничество със своите съседи.   

Във виртуалната церемония по стартирането на услугата UPI участваха индийският министър-председател Нарендра Моди, мавританският му колега Правинд Джугнаут и президентът на Шри Ланка Ранил Викремесингхе. Индия вече е въвела своята карта RuPay в Мавриций, една от водещите туристически дестинации в региона, се отбелязва в официално изявление.  

В обръщението си Моди похвали стъпката като важен етап за връзките с Ланка и Мавриций, заявявайки, че техните богати исторически връзки се развиват в модерна цифрова свързаност. Новото сътрудничество ще улесни "трансграничните връзки", както и международните плащания, отбеляза индийският лидер. Най-малките търговци в най-отдалечените индийски села вече извършват "бързи" цифрови плащания, заяви Моди, като добави, че през 2023 г. в страната са извършени над 100 милиарда трансакции на стойност 24 милиарда долара.


Премиерът на Мавриций Джугнаут заяви, че картата RuPay ще бъде кобрандирана с централния автоматичен превключвател на Мавриций (MauCAS) - цифрово съоръжение, изцяло притежавано и управлявано от Банката на Мавриций, и ще бъде определена като национална карта в островната държава. Подобряването на достъпа до цифрови услуги е един от ключовите ангажименти по време на индийското председателство на Г-20, добави той.   

Развитието идва, след като Айфеловата кула в Париж стана първият търговец, който предлага UPI плащания в страната, малко след като френският президент Еманюел Макрон посети Индия. Услугата скоро ще бъде разширена до други търговци в сферата на туризма и търговията на дребно в цяла Европа.

Обединеното кралство, ОАЕ, Бутан, Оман и няколко държави от Югоизточна Азия вече приемат плащания чрез индийския интерфейс, който се регулира от централната банка на страната. Той позволява на потребителите да прехвърлят средства незабавно с помощта на мобилно устройство чрез набор от приложения за плащане, като например разработеното в Индия Paytm.

Създаването на нови канали за взаимодействие със съседите се счита за изключително важно за Ню Делхи, който е обезпокоен от нарастващото влияние на Китай в региона. В обръщението си в понеделник Моди намекна, че стартирането на трансгранични услуги на UPI е част от политиката на Индия за "първо съседство" в региона на Индийския океан (IOR). "Нашата морска визия е SAGAR - което означава сигурност и растеж за всички в региона. Нашата мисия е да осигурим мир, сигурност и развитие", подчерта Моди.


Забележките на министър-председателя идват на фона на нарастващото напрежение с друга индийска съседка - Малдивите, които поддържат по-тесни връзки с Пекин. Миналия месец островната държава поиска от Ню Делхи да изтегли около 80 военнослужещи, разположени да управляват и поддържат два хеликоптера и самолет, използвани за медицински евакуации и хуманитарни мисии.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което