Хънтс Пойнт е заможен анклав с по-малко от 400 души източно от Сиатъл

Свързани новини

19.12.2023 10:53

Съседи ругаят Безос: Държи ни се като собственик

Видян 760 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всяка пролет жителите на Хънтс Пойнт, богат квартал извън Сиатъл, се събират за ден на служба, наречен Cleanup Day (Ден на почистването). Мениджъри на хедж фондове, технологични титани и адвокати с висока власт се обединяват, за да засаждат дървета, да плевят градини и да събират боклук. Има континентална закуска, обяд с барбекю и надуваема къща за децата.

Един жител обаче отсъства забележимо: Джеф Безос, основателят на Amazon и вторият най-богат човек на планетата.

"Виждал съм милиардер да събира боклук в Деня на почистването. Не е Джеф Безос", каза един жител пред Business Insider.

Хънтс Пойнт е заможен анклав с по-малко от 400 души източно от Сиатъл. Той не е непознат за милиардерите и бизнес елита, включително бившия изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър и съоснователя на Costco Джеймс Синегал са сред жителите му.

През 2019 г. в града се появи нов милиардер: Безос. Тогава най-богатият човек в света, а сега вторият най-богат, Безос купи крайбрежен имот за 37,5 милиона долара след развода си с Макензи Скот. Безос също грабна три по-малки жилища наблизо за своя персонал, съобщи Business Insider по-рано.

Безос обяви по-рано тази година, че напуска района на Сиатъл, за да превърне Маями в своя основна резиденция. Въпреки че покупката на имотите в Хънтс Пойнт не е била съобщавана преди тази седмица, през четирите си години на изключителния полуостров, милиардерът е направил впечатление - главно с отсъствието си, казаха осем жители в разговори с Business Insider.

Говорител на Безос не отговори на искане за коментар.

В тясно сплотената общност беше отбелязано отсъствието на Безос от събития като Деня на почистването, партито за четвърти юли и събития за набиране на средства за местна младежка благотворителна организация Bellevue Lifespring. "Въпреки че не присъства на събитията, Безос направи дарение на Lifespring", казаха двама жители, участващи в тази благотворителност.

"Персоналът на Безос обаче е приспособен в квартала. Неговият готвач приготвяше ястия в по-скромна къща в южната част на полуострова и ги доставяше до основната резиденция на Безос в „много сладка“ количка за голф", каза един жител.

"Охранителите на Безос живееха в къща с изглед към единствения вход и изход на квартала. Бяха приятни съседи", каза същата жителка, която си спомни как са й донесли неадресирани пакети на прага.

"Чувствахме се много по-сигурни, знаейки, че всички тези хора пазят имота му", каза друг жител.

Тази допълнителна сигурност обаче понякога създава усложнения.

Два пъти охранителите на Безос се обадиха на полицията, за да докладват за подозрителни хора, които, след като полицията ги разпита, се оказаха служители и изпълнители на други свръхбогати хора на улицата, според записите на телефона 911 за спешни обаждания, получени от Business Insider.

"Тяхното вездесъщие е прекалено и надменно", каза един жител пред Insider. "Джеф Безос се държи така, сякаш притежава Хънтс Пойнт", казаха те.

Безос, чиито колосални порти са почти винаги затворени, според същия жител, самият той рядко се вижда.

"Той не е кой знае какъв съсед", каза един жител. "Той е толкова зает с всички тези национални неща."

Той изглежда никога не е живял на Хънтс Пойнт на пълно работно време, според двама съседи. Business Insider по-рано съобщи, че той притежава имоти в Лос Анджелис, Маями, Вашингтон и Тексас.

Отсъствието на Безос е още по-забележително, като се има предвид, че огромното му богатство не е особено изключително в сравнение с много от съседите му - някои от които са много по-достъпни.

"Има много впечатляващи хора, които не се държат впечатляващо", каза един жител.

Стив Балмър, например, също струва трицифрени милиарди, като богатството му е определено на 129 милиарда долара от индекса на милиардерите на Bloomberg, докато нетното състояние на Безос се оценява на 169 милиарда долара.

За разлика от Безос, портите на Балмър обикновено са отворени, според един жител. Имотът му е посочен на негово име, а не на лабиринт от LLCs, показват регистрите на окръга. Освен това той сам отваря вратата си, както Business Insider установи от първа ръка.

"Няма какво да кажа", каза Балмър, затваряйки бързо вратата, когато Business Insider почука, за да го попита как се разбира със съседа си Безос.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за