Свързани новини

18.09.2012 13:03

САС отказа да пусне Хамстера

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският апелативен съд отказа да пусне от ареста Антон Петров Хамстера, обвинен за това, че е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция, предаде БГНЕС. Хамстера остава с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", защото според съда няма разколебаване на предположението че той е бил ръководител на организираната престъпна група, склонявала момичета към проституция. Тези изводи се правят въз основа на свидетелските показания на Мис Свят 2008 Ралица Тодорова, Камелия Хасан, Светлин Иванов и анонимен свидетел № 5.


Съдът смята, че липсва опасност Хамстера да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление заради високата обществена опасност на деянието и заради това, че част от свидетелите се чувстват застрашени. Причина защитничката на Хамстера Ваня Траянова да поиска по-лека мярка за него е становището й, че е разколебано предположението, че именно той е извършил престъплението, за което е обвинен.


Това е вторият опит на Хамстера да излезе от ареста по това обвинение, което беше повдигнато от Софийската градска прокуратура на 27 юни. Според държавното обвинение в престъпната група, ръководена от Хамстера са участвали и Мирослав Йончев, съдружник в модна агенция "Май Ейджънси" и Цвятко Цветков. Групата, според прокуратурата е действала до 25 юни 2012г. Обвиненията са повдигнати от градска прокуратура, а не от специализирана, която разследва организирани престъпни групи, защото досъдебното производство е от 2010 г. В началото на юли месец Софийският градски съд остави в ареста Хамстера, а в няколко дни по-късно това определение беше потвърдено и от Софийският апелативен съд.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец