15.06.2022 14:06

Сърбия получи удар от Брюксел заради флирта си с Русия

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Групата преговорни глави, наречена Клъстер 3, няма да бъде отворена за Сърбия през юни в Брюксел, защото страната не е наложила санкции срещу Русия, каза сръбската министърка по европейската интеграция Ядранка Йоксимович, цитирана от БГНЕС.


 


Клъстер 3, който Сърбия очаква по пътя към европейската интеграция, включва, наред с другото, информационното общество и медиите, данъчната система, икономическата и паричната политика.


 


Йоксимович каза пред РТС, че клъстерът няма да бъде отворен, въпреки че е готов, като посочи "неспазването на режима на ограничителни мерки срещу Руската федерация" като причина за неотварянето на нов клъстер.


 


Въпреки гласуването в няколко резолюции на ООН, осъждащи инвазията на Русия, и западния натиск Сърбия се съпротивлява да наложи санкции на Москва.


 


"Очакват ни много предизвикателства - енергийната, хранителната и всякакви други кризи, които трябва да разрешим, и е важно Сърбия да върви твърдо по европейския път", каза Йокимович.


 


Тя нарече войната в Украйна "най-голямото предизвикателство за Европа" след падането на Берлинската стена, защото това е конфликт, в който едната страна е ядрена сила.


 


На въпрос какво е полето за маневриране, когато става дума за санкции, Йоксимович каза, че тук не става въпрос за поле за маневриране и че Сърбия е показала пълна ангажираност. Тя добави, че Сърбия споделя същите ценности на зачитане на международния мир и ред и неприкосновеността на териториалната цялост.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв