Сарафов премести в Ловеч

Свързани новини

13.11.2023 16:34

Сарафов премести в Ловеч делото за смъртта на Ферарио Спасов

Видян 1365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов е наредил делото за смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов да бъде иззето от Окръжната прокуратура във Велико Търново и ще бъде изпратено на прокуратурата в Ловеч. Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна срещу подписка шофьора, причинил катастрофата, бе извикан вчера при Сарафов, за да даде обяснения.
Върховната касационна прокуратура започва проверка на работата на прокурор Кожухаров за три години назад, съобщи още държавното обвинение. Той е определил мярката за неотклонение на обвиняемия Начо Пантелеев, без да са отчетени степента на обществена опасност на престъплението и други данни за личността му, твърди прокуратурата.


"В случая се касае за досъдебно производство от обществен интерес, при ръководството и надзора на което се оказва засилен обществен натиск, довел до съмнение за предубеденост и заинтересованост при упражняване на функциите по разследването", се посочва в постановлението на Сарафов за прехвърлянето на преписката.


Преди да влезе при Сарафов, Кожухаров обясни лаконично защо е решил да пусне Пантелеев срещу подписка. "Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап от разследването. Преди да излезе експертиза, не можем да обвържем това нарушение със скоростта, с която се е движела колата. Даже не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушение, за което сме повдигнали обвинение, е загубата на контрол – поради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала, а колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е реализирало ПТП-то", каза той, цитиран от БНР. Кожухаров отрече твърдения в медиите, че книжката на Пантелеев не била отнета, както и че не му е била наложена забрана да напуска страната.


Инцидентът стана на 11 ноември около 17 часа на главния път София-Варна на правия участък преди село Шереметя в посока Велико Търново.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец