15.06.2022 17:06

Само прокуратурата не видя доказателства за престъпленията на Борисов: Рашков

Видян 4489 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само прокуратурата не откри в 470 страници събрани материали срещу бившия премиер Бойко Борисов доказателства, за да бъде той задържан за по-дълго, каза в предаването Въпросите министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Според него, ако материалите са били проучени, бившият министър-председател е нямало да бъде освободен след по-малко от 24 часа в ареста. "Вместо това от прокуратурата се задоволиха с критики и обидни квалификации към полицейските служители", допълни министърът на вътрешните работи.


Според него ДПС ги тресе ужасен страх, че той може да застане начело на КПОКНПИ (позната още като антикорупционна комисия). Както е известно Рашков е сочен за кандидат на Продължаваме промяната за ръководител на комисията. Той допълни, че страхът е и причината ДПС да поискат въвеждане на възрастово ограничение за председателя, което да го изхвърли от надпреварата. "ДПС направо да напишат в закон, че е забранено на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков да е председател на КПКОНПИ", каза министърът. Той определи тази реакция, като отблъскваща.


В отговор на въпрос Рашков каза, че заемането на поста председател на КПКОНПИ ще е предизвикателство за него. Той допълни, че вече има идея откъде може да намери подготвени хора за работа в комисията.


Попитан какви биха били неговите приоритети, ако заеме позицията, той каза, че първо трябва да се види какъв ще е законът, който урежда правомощията на комисията. Както е известно става въпрос за разделяне на КПКОНПИ на две части.


На въпрос за реформата в МВР министърът каза, че се прави една промяна, която е забавена с 20 години. Рашков отрече обвиненията, че ще останат населени места без полицейско присъствие или райони, в които не се предлагат нужни на гражданите услуги.


Министърът подчерта, че за момента са станали факт само реформите, които зависят единствено от неговия подпис. "Тези, които зависят от решение на парламента не се знае колко месеца ще се забавят", допълни Рашков. Той посочи, че се взимат предвид 16 критерия, когато се решава къде да се съкращават полицаи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак