Свързани новини

07.08.2009 11:23

Само един е бил подслушван със СРС по делото "Галерия"

Видян 1314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само по отношение на един човек е приложено подслушване със специално разузнавателно средство по делото "Галерия", обясни Зоя Димитрова, говорител в оставка на ДАНС по БНР, цитирана от БГНЕС.


Поради засиления обществен интерес, информационното дело "Галерия" ще бъде разсекретено, съобщи вчера след среща с новия председател на ДАНС Цветлин Йовчев премиерът Бойко Борисов. Необходимите за това действия ще започнат след официалното встъпване на Йовчев в длъжност. Бившият депутат Ася Михайлова, която посети със свои колеги ДАНС по-рано тази година, заяви, че смущаващото в разработката е, че има изключително задълбочен анализ на медиите в България и на техните собственици. Според Михайлова, най-важният въпрос е да се разбере защо е образувано делото и каква е целта му.
БГНЕС припомня, че делото "Галерия" бе образувано по повод изтичането на класифицирана информация към интернет сайта "Опасните" и по него са подслушвани журналисти от почти всички медии и депутати. Парламентарна комисия, в която участваше и депутата Атанас Атанасов установи, че ДАНС е започнала делото в нарушение на законовите правила.
Проверявана е фирмената регистрация на журналисти и издатели, искани са разпечатки на телефонните им номера, както и разпечатки на телефонните номера на депутати. Ръководството на ДАНС прие изводите на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, че водената разработка "Галерия" се отклонява от първоначално поставените цели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво