Свързани новини

15.12.2020 18:32

Само 33% от лекарите ще се ваксинират: защо ли?

Видян 4364 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 33% от лекарите, фармацевтите и другия медицински персонал, които са определени като подлежащи на ваксинация срещу коронавируса на първа фаза, са изразили до момента желание да се имунизират. Това съобщи в понеделник директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров след среща при здравния министър Костадин Ангелов с шефовете на останалите здравни инспекции, определени като координатори по имунизационния процес, предаде Медиапул.

Паздеров обясни, че става въпрос за 33% от целия подлежащ на ваксинация персонал от първа фаза – лекари, сестри, санитари, зъболекари, фармацевти и други. Общо за страната това са близо 37 000 души и в София - 7776 души. Изготвянето на списъци със желаещи е за да се осигури предимство на хората в тях да получат по 2 дози от първите количества ваксина, с които страната ни ще разполага. Първоначалните очаквания са у нас да пристигнат 125 000 дози около Нова година.

Паздеров не можа да каже дали при липса на достатъчно желаещи медици ще се пристъпи към ваксиниране на хора и от следващите фази според ваксинационния план. Той обаче очаква още медици да пожелаят да бъдат ваксинирани след като ваксината бъде официално разрешена и има публикувана кратка характеристика на продукта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Соломон Pussy 16.12.2020 11:52

    Up To 75% Of Israelis Refusing To Get Vaccinated In Coming COVID Vaccine Holocaust

  • 003 Грамотен 15.12.2020 22:39

    1.Производителят Pfizer още в началото декларира,че не поема отговорност и това беше условие,за да продава. 2.Вирусния белтък,който се инжектира манипулира месинджъра на РНК - Рибо нуклеиновата киселина,която отговаря за предаването на информацията от ДНК до клетката.Целта е да се "излъже"имунната система да произведе антитела срещу този вирус. 3.Никой не може да каже на този етап как ще работи имунната система след това - смята се за напълно вероятно развитието на автоимунни и онкологични заболявания,защото излъганата имунна система няма да различава всеки път собствените си клетки и може да ги приеме някои като чужди и да ги атакува.По тази причина повечето грамотни по въпроса лекари отказват да се ваксинират. 4.Дори и да се окаже ваксината ефикасна,то ще е само за конкретния вирус,а не за мутациите му.А вече има две мутации.Не се знае още колко ще станат.Но веднъж манипулиран,месинджъра на РНК не може да се възстанови.

  • 002 Anonimen 15.12.2020 20:26

    Сигур има нужда от подновяване на ботокса? Тия верно ни мислят за глупаци - кой знае какво точно ще му бият? Некое плацебо безвредно за пред телевизията? Иначе ако беше читава тая ваксина щяха да са първи - начело с бибиту, домусчо, пееф...Ама не са, що ли?

  • 001 Anonimen 15.12.2020 19:53

    Най-тъпите срахливци ще се ваксинират по желание срещу вирусно заболяване със смъртност около 0,3%! В казармата казваха ,че по желание дори в тоалетната не се ходи...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион