Свързани новини

31.05.2021 18:05

Само 2 млрд. лв. реално в хазната: МФ

Видян 1530 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Държавата разполага с около 8 млрд. лева, но 6 от тях не могат да бъдат пипани - те са в Сребърния фонд, за реакторите на АЕЦ Козлодуй", заяви пред bTV финансовият министър Асен Василев.
"Нуждата от актуализация на бюджета идва от това, че както е направена разходната част до март са заложени разходите за пенсии и мерки. За април и май не бяха заложени, а бяха направени. Дърпат се пари от капиталовата програма. Дръпнати са 20 млн.лв. от бюджета на Министерството на финансите. Всяко министерство даде по 0.8% от бюджета си, за да има пари за пенсионерите", обясни той.
Министърът посочи, че сред направените разходи от предишното правителство са 22 млн. лева за БНТ за "неочаквани разходи".
22 млн. са дадени и за Фонда на фондовете. "Ще направим детайлен преглед какво се случва там, тъй като е той е под шапката на Министерството на финансите. По същият начин е на загуба както ББР (120 млн. лв.). Да управляваш фонд или банка и да си на загуба е силно притеснително", обясни министърът.

Василев информира, че фирми са започнали да се обаждат с предложения за разсрочване на големи неплатени данъчни задължения към държавата. "Необяснимо е как може да се стигне до натрупване на дългове от 50 млн., или не е имало реакция, или реакцията е била затруднена от хора извън системата".

Василев каза, че има 13 хил. фирми с кешова наличност от над 100 хил. лева "на каса" - общо 4 млрд. лева. Даде пример за фирма, занимаваща се със земекопни дейности с 32 млн. лева в касата. Не изключи варианта тези наличности да се използват за купуване на гласове.


Кристиян Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 31.05.2021 21:14

    Уличната справедливост приближава ...............

  • 001 Браво Румен, браво Радев! 31.05.2021 18:18

    Григор Здравков и Българска Легия Антимафия: "ХАРВАРДСКИЯТ ГУРУ по съвместителство Министър на Финансите АСЕН ВАСИЛЕВ с: ОФШОРКА! НА ВИРДЖИНСКИТЕ ОСТРОВИ. От 13.05.2021 г. има нов управител. Не е трудно според датата да стане ясно защо е НОВ. Обаче, представител – Асен Васков Василев, финансов министър в служебното правителство на Република България. Нищо незаконно. Абсолютно! Но морално някак си…… НАКРАТКО: Финансовият министър на една страна в оздравителен период след дълги години мутренско управление, има за задача да събира данъци. В конкретния случай НЕСЪБИРАЕМИ ДАНЪЦИ. Участие в офшорка. Предназначението на офшорката е законно да се избегне и или минимизира плащането на данъци в НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ. Губи се моралът някак си. А на площада искахме морално управление от морални хора. Нали!? ЗНАЧИ човек , който не иска да плаща 100% данъци в РОДИНАТА си, НАЗНАЧАВА СПОРНО РЪКОВОДСТВО в НАП и АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ да ни пазят от контрабандисти и да събират мита, акцизи и данъци…"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец