Свързани новини

16.06.2014 17:30

Сайт на кметството приема сигнали за нередности в София

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столична община пусна нов сайт, на който всеки гражданин ще може да подава снимкови сигнали за всякакви нередности - от паднали клони и отворени шахти до повредени мантинели и нарушения при пътната обстановка, предава нюз.бг.


Сайтът ще е към дирекция „Обществен ред и сигурност", като идеята му е възможно най-бързо да се изпращат екипи, които да подсигурят мястото до идването на съответната служба, която отговаря за проблема. В сигнала гражданите трябва да посочат описания на проблема, за който сигнализират, снимка на нарушението и телефон за обратна връзка.


Председателят на дирекцията Красимир Димитров увери, че за абсолютно всеки сигнал с оставени контакти ще има обратна връзка, за да са наясно хората, че на техния сигнал е обърнато внимание и проблемът е решен.


Столична община набира доброволци, които да ходят заедно с екипите и бързо и ефективно да отстраняват нередностите и да се грижат за безопасността на гражданите. До момента са приети 66 доброволци, а общата квота за столицата е 260. За тях няма изисквания за образование и опит, а единственото условие е да са навършили 18 години.


След попълване на формуляр в същия сайт, доброволците минават задължително обучение, осигурява им се застраховка, екипировка и транспорт, като получават и заплащане - процент от минималната работна заплата на базата броя на дните, които са били викани на служба.


На сайта ще бъде достъпен и календар с всички мероприятия на обществени места в столицата за информация на шофьорите, медиите и гражданите. Така всеки, който иска да пусне заявка за осъществяване на културно или политическо мероприятие, ще може да се ориентира кои дати, часове и места са свободни и ще подава заявка за разрешение онлайн.


До сайта може да се стигне през официалната страница на Столична община или директно да се въведе sonet04.sofia.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог