Свързани новини

26.01.2019 15:26

Съдия: Вълчо Арабаджиев трябва да бъде освободен!

Видян 2474 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Магистрат по едно от най-коментираните дела напоследък се застъпи за подсъдимия. Съдия Даниела Врачева е категорична по казуса с Вълчо Арабаджиев и обяви, че той трябва да бъде освободен.


Според нея прокуратурата разполага само с косвени доказателства. Тя призна, че недоумява как е възможно в досъдебното производство да не е направено нищо за 5 месеца в посока да се представи доказателство. Заради това Вълчо Арабаджиев трябало да бъде освободен, без каквато и да е мярка за неотклконение. Прокурорът по делото без никаква връзка с делото изложи фактология, свързана с високите заплати, които са взимали родителите на Вълчо Арабджиев от Захарен комбинат - Пловдив - действие, което по никакъв начин  не нарушава закона. След продължилото 8 часа заседание на съда пред Сашо Диков адвокатът на задържания Илиян Василев коментира, че когато има състав от трима съдии има лице  докладчик, който има задължението да проучи много детайло и обстойно делото.


"Да изготви проект за становище, който трябва да изложи пред останалите съдиии, които да се запознаят подробно с него. В делото срещу Вълчо Арабаджиев този докладчик е именно съдия Врачева, която изложи особено мнение, което не беше просто за изменение на задържането, а изобщо за отмяна – за оставяне на Вълчо Арабаджиев без никаква мярка, а това се прави когато няма дори минимални доказателства, за да бъде задържан", убеден е Василев. “С Другите две съдийки, формиращи мнозинството не обсъдиха нито едно конкретно доказателство. Отне им 6 часа, за да съставят два листа с пълни безмислици. Това не е правосъдие.” обяснява юристът.


Той е убеден, че 2 /3 от тяхното становище беше обосновано на тази медицинска експертиза: "Очакваха аз да споря с вещите лица.


"Дай, Боже, да се случи някой честен професионаликст като Врачева да попадне в състава и да формират мнозинство. Само че нея ще я смачкат мачкат.. Зрънце останаха хората в съда, които застават с името си и заявяват становища и ги защитават", твърди Илиян Василев.


Той не изключва да последва атака срещу Врачева заради позицията, която е изразила: "Утре ще прочетете по някои сайтове колко скандална е съдия Врачева, колко скандален е адвокат Василев и как защитават бандити и това ще формира общественото мнение и никой няма да се интересува какви са доказателствата.  Никой!"


Въпреки думите на съдия Даниела Врачева, Апелативният специализиран съд оставни Вълчо в ареста, въпреки влошеното му здравословно състояние.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за