Софийският градски съд заседава по делото срещу независимия депутат (а преди от ИТН и ПП-ДБ) Радостин Василев, но процесът беше отложен за януари, тъй като защитата му поиска разпит на още свидетели. Василев е подсъдим за това, че опитал да оказва натиск към бившия народен представител Христинка Иванова. Тя свидетелства пред съда, че Василев имал план да се отцепят 15 души от ИТН и че за тях имало "светло бъдеще", разказва БТА.

Свързани новини

08.11.2023 16:37

Съдът ще разпитва още свидетели по делото срещу Радостин Василев

Видян 583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският градски съд заседава по делото срещу независимия депутат (а преди от ИТН и ПП-ДБ) Радостин Василев. Но процесът беше отложен за януари, тъй като защитата му поиска разпит на още свидетели. Василев е подсъдим, че опитал да оказва натиск към бившия народен представител Христинка Иванова. Тя свидетелства пред съда, че Василев имал план да се отцепят 15 души от ИТН и че за тях имало "светло бъдеще", разказва БТА.

Делото срещу Василев влезе в съда през юли. Според държавното обвинение Василев е опитал със заплахи да принуди бившата си колежка депутат от 47-ото Народно събрание Христинка Иванова да напусне парламентарната група на Има такъв народ. Самият Василев беше един от водещите депутати от партията на Слави Трифонов, която дори го направи министър на спорта в кабинета Петков - Нинова. Той обаче се отцепи заедно с група депутати и тогава възникна скандалът с въпросната Христинка Иванова. Впоследствие Василев беше приет в партията на Кирил Петков и Асен Василев и дори стана депутат от коалицията ПП-ДБ, която също напусна, изнасяйки прословутия запис от срещата на ПП през май.

При внасянето на делото Василев обяви, че е "засегнал интересите на задкулисието" с дейността си като министър и това породило атаката на прокуратурата. Като свое постижение открои, че затворил "рандеву мястото на Бойко Борисов в Дианабад, който обичаше да играе карти там и е сбиротак на мутри и мутреси".

„При Радостин Василев думата "не" не съществува. Той е авторитарен. Никой не може да е на друго мнение”, каза пред съда Иванова. По думите ѝ целта била отцепилите се да подкрепят правителството на Кирил Петков, след като ИТН оттегли подкрепата си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог