Свързани новини

24.11.2009 16:19

Съдът прекрати делото срещу Христо Ковачки

Видян 1656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд прекрати делото срещу бизнесмена Христо Ковачки, предаде БГНЕС. Съдът прие искането на защитата на подсъдимия за прекратяване на съдебното производство.


Адвокатите Ина Лулчева и Илиян Василев заявиха, че има съществено разминаване в обвинителния акт. Съдебният състав под председателството на съдия Александра Йорданова прие искането за основателно. В мотивите на своето определение тя заяви, че има съществено несъответствие в обстоятелствената част и диспозитива. Съдията коментира лист 4 и 5 от обвинителния акт, където са посочени фактури, а в диспозитива на обвинението се говори за документи с невярно съдържание. Съдът прецени, че това е съществено процесуално нарушение, защото подсъдимият не се е запознал с факти и обстоятелства по време на досъдебното производство и не е могъл да се защити. Именно по тази причина съдията прекрати и върна на прокуратурата делото срещу Ковачки.
След съдебното заседание наблюдаващият прокурор Маргарита Немска отказа коментар. Тя изрази несъгласието си с определението на съда, което не може да се обжалва, но допълни, че ще отстрани визираните нередности в обвинителния акт.
От своя страна адвокат Василев припомни, че още на миналото съдебно заседание е коментирал, че ще поиска прекратяване на делото по тази причина. Той допълни, че всички машини визирани в обвинителния акт са налице - една част от тях са в експлоатация, други са на склад и съвсем малко са продадени. Василев попита за какви фиктивни сделки става въпрос при това положение. Решението на съда относно гражданския иск и отлагането на делото заради нередовно пълномощно, адвокатът определи като безпрецедентно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -