Свързани новини

02.12.2013 13:15

Съдът потвърди мярката от 25 хил. лева за Христо Бисеров

Видян 997 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд потвърди паричната гаранция на Христо Бисеров от 25 000 лева, съобщи бинюз. Според съда събраните досега доказателства са достатъчни да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение.


Припомняме, мярката бе наложена на Бисеров на 15 ноември, след като той беше обвинен за това, че през 2012 г., в писмена декларация, подадена пред Сметната палата не е съобщил за наличието на сметки в банка в Швейцария.


Той и доведеният му син Ивайло Главинков са обвинени в това, че от 13 декември 2012 г. до 21 февруари 2013 г., в условията на продължавано престъпление, са извършили финансови операции с имущество на стойност 314 529 щатски долара и 117 192 евро, за което са знаели или предполагали, че то е придобито чрез престъпление.


На 26 ноември Бисеров и Главинков обжалваха гаранциите си.


Взетата мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия е втората по степен на тежест мярка и съдът смята, че видът й е съобразен с тежестта и обществената опасност на престъпленията. Тя, от друга страна, позволява на обвиняемия Бисеров свободно да се придвижва в страната.


За да изиграе възпиращо въздействие по отношение на обвиняемия паричната гаранция следва да бъде в размер, който би могъл да накърни имотното му състояние в значителна степен. От друга страна този размер следва да бъде съобразен с имотното състояние, за да може мярката да бъде изпълнена, посочват от обвинението.


Размерът на мярката за неотклонение е определен правилно, в съответствие с имотното състояние, семейното положение и възрастта на Бисеров. Така определената мярка по вид и размер ще обезпечи изпълнението на целите на мярката за неотклонение, сочат в определението си съдиите.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей