Свързани новини

16.05.2017 16:44

Съдът остави в сила цените на винетките

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд остави в сила повишените цени на винетките. Решението на петчленния състав е окончателно и не подлежи на обжалване, но е подписано с особено мнение от съдията- докладчик, съобщиха от съда.
Припомняме, че през юли 2016 година тричленен състав на съда отмени тарифата за новите цени на винетните стикери, но Министерството на регионалното развитие и  благоустройството обжалва това решение. Тарифата, определена от Министерски съвет, беше атакувана в съда от няколко неправителствени организации, а прокуратурата също поиска отмяната ѝ като незаконосъобразна, тъй като не са спазени разпоредби от Закона за нормативните актове.  Сега последната инстанция отмени решението на тричленния състав и остави в сила новите завишени цени на стикерите.
 По този начин българинът ще продължи поне още известно време да плаща по 97 лева за годишна винетка (30 лева за месечна и 15 лева за седмична) за своя лек автомобил, въпреки че, както 19’ писа Европейския съюз прие задължително въвеждане на тол системи във всички страни от Съюза, включително България – т.е. напълно електронно отчитане на пътните такси според използването им. Кабинетът Борисов 3 явно няма намерение да спазва тази установена от Брюксел политика.


Само преди ден 19’ съобщи, че още в първите си мигове на поста новия регионален министър Николай Нанков е пуснал поръчката на фамозната Агенция пътна инфраструктура, според която държавата дава 35 млн.лв. за печат на винетки за 2018-2022 г., когато те най-вероятно вече няма да бъдат необходими.Всяко късче мини стикер ще струва рекордния 1 лв. Реалната цена за отпечатване на стикер в такъв тираж е няколко пъти по-ниска.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.