Софийски градски

Свързани новини

15.09.2023 17:03

Съдът намали с 1 милион лева гаранцията на Васил Божков

Видян 1209 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд е намалил три пъти гаранцията на Васил Божков, определена му от прокуратурата по делото, свързано с антиките, съобщи Нова тв. Бизнесменът сега ще трябва да внесе 500 000 лв., а не 1,5 млн. лв. за свободата си.


От съда потвърдиха новината и обясниха, че според магистратите има обосновано предположение за извършване на множество и различни по своя характер престъпни деяния, които са и с висока обществена опасност. Но определеният от прокуратурата размер на гаранцията е прекомерно висок, а върху имуществото на Божков има наложени запори и възбрани. Освен това той има забрана да напуска страната. А и по друго дело му е определена мярка за неотклонение домашен арест, което също би попречило той да се укрие.


Определението на градския съд е окончателно и не може да са обжалва.
Домашният арест на Божков, който се контролира с гривна, му беше определен от Софийския апелативен съд, след като ревизира решението на първата инстанция да го остави за постоянно в ареста по делото за укритите такси от хазарт, по което той беше задържан веднага след завръщането си от Дубай на 25 август.


По третото му, т.нар. криминално дело, по което той има и обвинение за поръчителство на убийства, Божков на практика няма наложена мярка за неотклонение, защото прокуратурата оттегли искането си за постоянно задържане, което беше внесла в съда.
Срещу Божков се водеше и четвърто дело - за опит за държавен преврат. То обаче се оказа прекратено от прокуратурата на 1 юни, близо 2 месеца преди завръщането на бизнесмена от Дубай, където три години се укриваше от делата с 18 обвинения.


Един от адвокатите му пък разкри, че докато бизнесменът е бил в Дубай, е бил разпитван 7 пъти от представители на американските власти и е предал 25 000 страници, материали и записи в опит да бъде изваден от санкционния списък Магнитски, където бе вкаран през 2021 г. заедно с Делян Пеевски и бившия зам. шеф на бюрото за контрол над СРС-тата Илко Желязков.


Докато се намираше в ареста, бизнесменът беше разпитван общо 9 часа по образувано по негови твърдения разследване, че е плащал такса спокойствие на хора от ръководството на ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв